Bijgewerkt: 20 maart 2023

Henriette Hackenberg en Marion Rijnders exposeren in de gangen van Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Ziekenhuis Amstelland
08-07-2014

In de maanden juli tot en met september 2014 exposeren Henriette Hackenberg en Marion Rijnders in de gangen van het Ziekenhuis Amstelland. Marion Rijnders exposeert met natuurgetrouwe schilderijen met de uiteenlopende onderwerpen. Henriette Hackenberg heeft expressieve schilderijen met reliëf en intense kleuren. De exposities zijn te bezichtigen in gang B van het ziekenhuis en de gang bij fysiotherapie.

Foto Amstelveen
(Foto M. Rijnders - 2014)

Marion Rijnders: 'Vlooienmarkt Parijs' - acryl op board 50 x 65 cm


Henriette Hackenberg legt uit, dat haar schilderijen letterlijk “ontstaan”. Vanuit haar inspiratie gaat zij aan het werk met materialen en kleuren. In lagen van gesso, structuurpasta en materialen als plasticnetjes, servetjes, cadeaupapier, pailletten, pigmenten in poedervorm worden haar kunstwerken ‘geboren’. De afronding is voor haar heel belangrijk, want het schilderij moet in balans zijn, de verhoudingen, de kleuren en natuurlijk het licht en donker.

Foto Amstelveen
(Foto H. Hackenberg- 2014)

Henriette Hackenberg: 'Freedom Falls' 100 x 120 cm


Marion Rijnders heeft heel veel interessegebieden, die uiteenlopen van wielrenners, muziek, dans en natuur tot buitenlandse taferelen en portretten. Zij maakt veel portretten van mens en dier in opdracht. Door haar natuurgetrouwe manier van schilderen geeft ze ieder portret een extra dimensie mee. De expositie in gang B bestaat uit schilderijen met veel verschillende onderwerpen, veelal met acrylverf.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.