Bijgewerkt: 10 juni 2023

Hennepplantages in Amstelveen ontmanteld

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
17-08-2012

De politie heeft donderdagochtend 16 augustus 2012 rond 11 uur in een woning aan de Sint Gotthard en in een woning aan de Maritsa in Amstelveen een hennepplantage ontdekt en ontmanteld. In totaal heeft de politie 350 wietplanten en 6800 stekken aangetroffen.

Tijdens een bezoek van de deurwaarder aan de woning op de Sint Gotthard rook de deurwaarder onraad. De politieagenten die ter plaatse kwamen troffen op de tweede verdieping in twee kamers 200 planten aan en een grote hoeveelheid stekjes en apparatuur.

In de garage werden nog eens 60 planten aangetroffen en de nodige stekjes. Buurtbewoners wisten te melden, dat er regelmatig een auto reed tussen deze woning en een woning aan de Maritsa. Toen agenten bij de woning aan de Maritsa gingen kijken, troffen ze opnieuw een hennepplantage aan. De woning stond vol met 150 planten en 1000 stekken.

Terwijl de politie bezig was met de ontmanteling van de hennepplantage, kwam een voertuig voorrijden die bij het zien van de politie er snel vandoor wilde. Politieagenten zetten de achtervolging in. Ter hoogte van Jungfrau werd de auto tot stoppen gedwongen en werden de inzittenden gecontroleerd.

In de auto lagen vijf dozen met in totaal ruim 420 wietstekjes. Twee inzittenden van het voertuig, een 27-jarige en een 31-jarige vrouw zijn aangehouden. Zij zitten nog vast. De politie verwacht op korte termijn meer aanhoudingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.