Bijgewerkt: 4 juni 2023

Hennepplantage ontmanteld in Uithoorn

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
12-02-2007

Uithoorn

Op zaterdagmiddag 10 februari 2007 rond drie uur werd in een pand aan de Ondernemingsweg in Uithoorn een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De brandweer kreeg een melding van wateroverlast in een pand op het bedrijventerrein.

Nadat de deur van het pand was opengebroken trof de politie in vier ruimtes een hennepplantage aan. Totaal zijn 731 hennepplanten in diverse stadia van ontwikkeling in beslag genomen. Ook werden 33 assimilatielampen en andere kweekapparatuur in beslag genomen.

Alle goederen zijn afgevoerd en zullen worden vernietigd. De huurder van het pand was niet aanwezig. Aanhoudingen worden niet uitgesloten. Rechercheurs van het wijkteam Uithoorn hebben de zaak in onderzoek.

Aalsmeer

Op maandagmiddag 5 februari 2007 werd in de omgeving van de Oosteinderweg in Aalsmeer een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten vonden de binnentuin nadat er informatie was binnengekomen over de illegale teelt. Onderzoek leverde een professionele installatie op die ruim 200 wietplanten in leven hield.

De gebruiker van de schuur werd ontboden en ingerekend. De 30-jarige verdachte is aan de tand gevoeld omtrent zijn illegale praktijken en na verhoor heengezonden. De hennepplantage is ontmanteld.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.