Bijgewerkt: 28 mei 2023

Hennepplantage ontmanteld in Amstelveense schuur

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
25-01-2013

Burgemeester Jan van Zanen en Rein Schurink, gemeentesecretaris van Amstelveen informeert de gemeenteraad:

'Bij deze willen we u informeren over het feit, dat de politie woensdag 16 januari 2013 een hennepplantage heeft ontmanteld in de schuur van een woonwagen op de locatie Doorweg in Amstelveen. De politie houdt zich bezig met de strafrechtelijke afhandeling van deze kwestie.


Grotere kaart weergeven Woonwagens op de Doorweg in Amstelveen

Op grond van de afspraken over informatie uitwisseling die in het Doorzonconvenant zijn vastgelegd heeft de gemeente van de politie een proces verbaal met inhoudelijke informatie over de ontmanteling van de hennepplantage ontvangen.

Op basis daarvan en op grond van artikel 13 b van de Opiumwet en het gemeentelijk beleid is de schuur, waarin de hennepplantage is aangetroffen inmiddels voor een periode van 3 maanden door de burgemeester gesloten. De daartoe strekkende last onder bestuursdwang is maandag 21 januari 2013 uitgegaan.

Daarnaast onderzoeken we, of en welke stappen de gemeente Amstelveen als verhuurder van de woonwagenstandplaats kan ondernemen. Tevens is desbetreffende persoon gewaarschuwd dat bij een volgende overtreding van de Opiumwet ook de woonwagen zelf per direct gesloten zal worden.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.