Bijgewerkt: 7 juni 2023

Hennepkwekerijen in woningen aan Turfschip en de Brouwerslaan

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
24-03-2016

Op last van burgemeester Mirjam van 't Veld is zowel een woning aan het Turfschip als een woning aan de J.W. Brouwerslaan voor drie maanden gesloten in Amstelveen. Beide woningen werden niet bewoond, maar waren ingericht om hennep te kweken. De gemeente ontving van de politie de proces-verbalen op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

Op 7 maart 2016 is vastgesteld, dat zich in de woning aan het Turfschip een hennepplantage heeft bevonden. De twee bovenste lagen van de woning waren als hennepkwekerij in gebruik. Drie kamers, waaronder de zolder waren geheel ingericht voor de kweek en droging van hennep. De andere kamers waren in gebruik voor de opslag van hennep en watervoorziening.

Er zijn in de betreffende kamers geen hennepplanten aangetroffen, wel 1346 gram gedroogde henneptoppen. Ook zijn er 50 assimilatielampen gevonden en is er sprake geweest van het aftappen van stroom. Daarnaast zijn er ongeveer 50 vuilniszakken en ongeveer 15 dozen met hennepafval, zijnde potgrond en bladdelen, aangetroffen. Ook stond er in één kamer een aantal droogrekken, waarop resten van hennepplanten zijn aangetroffen.Op 16 maart 2016 heeft de politie vastgesteld, dat zich in de woning aan de Pastoor J.W. Brouwerslaan een hennepplantage bevond. In deze 4-kamerwoning werden op de eerste verdieping in een kamer 168 potten aangetroffen, waarvan er 32 hennepplanten bevatten. Op droogrekken en in dozen werd in totaal 17,9 kilo natte toppen aangetroffen. Ook zijn 12 assimilatielampen gevonden en is vastgesteld, dat er illegaal stroom werd gebruikt.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.