Bijgewerkt: 22 september 2023

Henk Woldring is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-03-2022

Op woensdag 23 maart 2022 heeft de heer Henk Woldring een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van de presentatie van zijn nieuwe boek 'Om de menselijkheid van de cultuur'. (Ondertitel: Het streven naar cultuurvernieuwing bij Comenius, in relatie met rozenkruisers en vrijmetselaars.)

De heer Woldring ontvangt de onderscheiding vanwege zijn hoogwaardige bijdrage aan het sociale en filosofische denken en aan zijn uitzonderlijke inzet om het werk van de Tsjechische filosoof en pedagoog Jan Amos Comenius (1582-1670) levend te houden. Vanaf 1974 tot aan 2008 was de heer Woldring verbonden aan de faculteit der Sociale wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1986 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Levensbeschouwing en Politieke Filosofie bij de faculteit der Rechtsgeleerdheid. Decennia lang heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de inhoudelijke ontwikkelingen van zijn vakgebied.

Foto Amstelveen
(Foto Tom Loman - 2022)

De heer Woldring en zijn echtgenote in Naarden. Hendrik Egbert Sipke (Henk) Woldring (1943) is een politicus en hoogleraar en was van 1999 tot 2007 lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. Hij was sinds 1986 to 2008 hoogleraar politieke filosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam


Na zijn emeritaat in 2008 is hij zich gaan concentreren op het leven en werk van Jan Amos Comenius. Voor de stichting Comenius Museum vervulde hij van 2013 tot heden vrijwillige werkzaamheden als waarnemend voorzitter en wetenschappelijk onderzoeker. Hij was voor de stichting een zeer belangrijke en stimulerende kracht. Jarenlang verrichtte hij onderzoek naar het gedachtegoed van Comenius. Daarmee kreeg de stichting een stevig wetenschappelijk fundament. De heer Woldring woont in Amstelveen, maar kreeg de onderscheiding uitgereikt in Naarden, waar Comenius zijn laatste rustplaats vond en het Comenius Museum staat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.