Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Hello Cello Dag in Amstelveen 2021

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Platform C-Amstelveen
20-09-2021

Een hele dag cello en niets anders dan cello. Dat is het eendaagse festival Hello Cello in Schouwburg Amstelveen en Muziek- en Dansschool Amstelveen op zondag 3 oktober 2021. Een open dag rondom alles wat met de cello te maken heeft. Om 9.30 uur begint het met Bach & Breakfast en om 16.30 uur wordt besloten met het Hello Cello Slotconcert. In de tussentijd kunnen jong en oud deelnemen aan workshops en masterclasses, genieten van peutervoorstellingen, familievoorstellingen, een film, presentaties en exposities.

Hello Cello is het educatieve programma van de befaamde Cello Biënnale Amsterdam - een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello in Muziekgebouw aan ’t IJ. In Hello Cello worden kinderen en jongeren uit het gehele land uitgenodigd om kennis te maken met de cello en met klassieke muziek. Het educatieve programma wordt georganiseerd in die steden waar het regionale Hello Cello Orkest repeteert: Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Amstelveen. Het Hello Cello Orkest in Amstelveen wordt gevormd door cello spelende kinderen en jongeren tot 18 jaar uit Noord-Holland.Een minifestival voor iedereen. Hello Cello is een minifestival voor de hele familie met zowel betaalde concerten en voorstellingen als gratis evenementen, om naar te luisteren, te kijken of om zelf in mee te doen. De dag begint met Bach & Breakfast waarin Gideon den Herder, een bekende cellist uit de regio, bij een ontbijtje een cellosuite van Bach speelt. Aansluitend zijn er o.a. workshops, masterclasses, de peutervoorstelling Het lied van Boom van Florien Hamers en de familievoorstelling Vreemde streken van Trio Diamanda & Oorkaan. Slotspektakel van de Hello Cello Dag is het optreden van het grote zoemende Hello Cello Orkest.

Programma en tickets. Op de website van Schouwburg Amstelveen en Platform C Muziek- en Dansschool Amstelveen is het programma van uur tot uur te vinden plus alle verdere informatie. De workshops en masterclasses tijdens Hello Cello zijn gratis te volgen of bij te wonen, maar men is verplicht om zich er tijdig voor aan te melden. Tickets voor de betaalde voorstellingen van Hello Cello zijn online te verkrijgen via bovengenoemde sites.

Hello Cello is georganiseerd door Schouwburg Amstelveen en Platform C Muziek- en Dansschool Amstelveen, in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam.

Locatie: Schouwburg Amstelveen (Stadsplein 100) en Platform C (Stadsplein 99) – Amstelveen. Datum: zondag 3 oktober 2021. Tijden: vanaf 9.30 uur tot ca. 17.30 uur  

Inschrijven en/of tickets via Schouwburg Amstelveen Kosten: gratis tot € 13,50 per voorstelling. Leeftijd: vanaf 1,5 jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.