Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Heel Nederland maatschappelijk betrokken

Nieuws -> Sociaal

Bron: MADD
09-12-2005

Minimaal 20.000 Nederlanders die de handen uit de mouwen steken en iets doen voor anderen en de samenleving. Dat is Make a Difference Day (MADD)!

Op 9 en 10 december 2005 kan heel Nederland zich maatschappelijk betrokken tonen. Iedereen kan mee doen: individuen, scholen, bedrijven, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en –centrales.
2005 is een jaar met een zilveren randje want MADD is één van de activiteiten ter gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix.

MADD logo
(madd collectie - 2005)

Het logo van MADD


Over MADD

Tijdens MADD doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland één of twee dagen vrijwilligerswerk. Collega's, klasgenoten, buren, vrijwilligersorganisaties, clubgenoten, vrienden, teamleden, vrijwilligerscentrales; iedereen die iets in zijn omgeving wil aanpakken, kan meedoen.

Hoe werkt MADD?

Kan het buurthuis een likje verf gebruiken? Ligt het park al tijden vol met hondenpoep? Is het tijd voor een straatkrant waarin de bewoners zich aan elkaar voorstellen? Kan het dierenasiel helpende handen gebruiken?

Iedereen die in zijn omgeving iets wil aanpakken, kan vanaf september zijn activiteit aanmelden op www.makeadifferenceday.nl . Alleen of samen, bijvoorbeeld met sportvrienden, een groep collega’s of wat klasgenoten.

Bezoekers van de website kunnen zien welke activiteiten er in hun regio plaatsvinden en zich voor een klus aanmelden. De website brengt partijen met elkaar in contact, voorziet iedereen van ideeën, levert draaiboeken en voorbeeldpersberichten en biedt een landelijk overzicht van alle activiteiten.

MADD vindt vooral lokaal plaats. Maar in Amersfoort, Flevoland, Groningen, Maastricht en Utrecht worden vijf grote landelijke publieksevenementen georganiseerd, met elk een eigen thema.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.