Bijgewerkt: 21 juni 2024

Hedwig Verhoeven is waarnemend directeur van het Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
18-03-2024

Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur waarnemend van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum.

“We zien in Hedwig een ervaren bestuurder die met het team en ons als bestuur een nieuwe solide toekomst van het Cobra Museum vorm kan geven. We zijn blij dat Hedwig haar bestuurlijke ervaring voor het museum wil inzetten. Wij heten haar meer dan welkom”-, aldus Jerry Straub, bestuursvoorzitter van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Fonds voor Cultuurparticipatie - 2023)

Hedwig Verhoeven waarnemend directeur van het Cobra Museum

Hedwig Verhoeven neemt een ruime bestuurlijke ervaring mee. Zo was zij tot 1 maart 2024 directeur-bestuurder van het Rijkscultuurfonds het Fonds voor Cultuurparticipatie, waaraan ze vijf jaar leiding gaf. Daarvoor vervulde ze de bestuursfunctie bij onder andere de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Stichting Theaterpromotie en Concertbezoek, de Werkgeversvereniging Nederlandse Podia, de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en het Munttheater in Weert. Verhoeven start 18 maart 2024 bij het museum.

Samen met Maxim de Nooij die als Hoofd Collectiebeheer al langer aan het museum verbonden is, pakt Verhoeven de museale taken op om een voor een breed publiek aansprekend tentoonstellingsprogramma samen te stellen. Het stichtingsbestuur ziet met Hedwig Verhoeven en een duidelijke, toekomst-bestendige en rendabele strategie, de toekomst positief en vol vertrouwen tegemoet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.