Bijgewerkt: 24 juli 2024

Head of the River Amstel 2012

Nieuws -> Sport

Bron: Head of the River
27-02-2012

Op zondag 18 maart 2012 zal wederom het Kampioenschap van de Amstel voor achten en vieren verroeid worden. Dit evenement, dat ook bekend staat als Head of the River Amstel, is het grootste jaarlijkse roei-evenement in Nederland.

Net als voorgaande jaren verwachten de organisatoren, dat ook dit jaar de 'Head' ruim 500 deelnemende ploegen zal trekken. De vierduizend deelnemers vertegenwoordigen heel roeiend Nederland. Er zal gestreden worden in een groot aantal divisies. In leeftijd van 15 - tot 70 jarigen. In niveau van beginners tot toproeiers.

Head of the River Amstel 2011

Het Kampioenschap van de Amstel is een van de oudste Nederlandse wedstrijden. Het kampioenschap voor de heren werd voor het eerst in 1933 geroeid. De wedstrijden worden verroeid in gestuurde achten en vieren. De dames en heren roeien dezelfde afstand van ongeveer 8 kilometer van Amsterdam naar Ouderkerk aan de Amstel.

De eerste start is om 10.00 uur en daarna volgen over de gehele dag verspreid starts tot 17.00 uur. Speciaal voor de 'Head' zal er een roeibaan en een terug roeibaan gecreëerd worden door een ballissage over de gehele afstand.

In de meeste ploegen die de strijd om de wimpel in de hoogste divisies bij de heren en de dames aangaan zullen roeiers uit de nationale selectie te vinden zijn. De Head is een van de eerste keren dat zij hun vorm en niveau voor dit jaar gaan beproeven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.