Bijgewerkt: 25 mei 2024

Head of the River Amstel

Nieuws -> Sport

Bron: Amsterdamsche Roeibond / Wikipedia
02-02-2007

Op zondag 25 maart 2007 zal opnieuw het Kampioenschap van de Amstel voor achten en vieren verroeid worden. Dit evenement, dat ook bekend staat als Head of the River Amstel, is het grootste jaarlijkse roei-evenement in Nederland.

Verwacht wordt dat de wedstrijd net als voorgaande jaren ruim 500 deelnemende ploegen zal trekken. De vierduizend deelnemers vertegenwoordigen heel roeiend Nederland. Er zal gestreden worden in een groot aantal divisies. In leeftijd van 15 - tot 70 jarigen. In niveau van beginners tot toproeiers.

Head of the river Amstelveen
(Foto M.A. Kolkman - 2005)

Roeiers van de Head of the river Amstel 2005 varen voor de buitenplaats Wester-Amstel



Wat is Head of the River Amstel?

De Head of the River Amstel is een roeiwedstrijd die elk voorjaar in maart gevaren wordt op de Amstel tussen Ouderkerk a/d Amstel en Amsterdam. Organisatie is in handen van de ARB (de Amsterdamse Roeibond) en Willem III.

In 2005 werd deze wedstrijd voor de 73e maal gehouden. In drie verschillende blokken wordt achtereenvolgens gestart vanaf Ouderkerk, van Amsterdam en weer vanaf Ouderkerk. De finish is in Amsterdam (blok 1) / Ouderkerk (blok 2) / Amsterdam (blok 3). De wedstrijd wordt afgewerkt over een lengte van 7 of 8 kilometer.

De Head of the River wordt in grote boten (vieren en achten, afhankelijk van de klasse van de deelnemers) geroeid. Naast deze wedstrijd zijn er ook de Skiffhead (in skiffs, 1-persoonsboten), de Jeugdhead (in c4 en gladde 4, voor junioren op regioniveau) en de Tweehead (in gladde tweeën, voor junioren en senioren), die in een ander weekend geroeid worden, maar over ongeveer hetzelfde parcours.

Website: Head of the river


 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.