Bijgewerkt: 23 mei 2022

Harmonie Orkest Amstelveen geeft kinderconcert 'De Gelaarsde Kat'

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Harmonie Orkest Amstelveen
27-05-2015

Op zondag 14 juni 2015 geeft Harmonie Orkest Amstelveen een speciaal concert voor kinderen vanaf 4 jaar. Op het programma staat het muzikale sprookje De Gelaarsde Kat van de Franse schrijver Charles Perrault (1628 - 1703). De voorstelling is in het Noorddamcentrum in Bovenkerk. Er zijn twee voorstellingen: om 13.30 en om 15.30. Toegangsprijs is € 5,00 en kaarten zijn te bestellen op kaarten@harmonieorkestamstelveen.nl, of aan de deur verkrijgbaar.

Foto Amstelveen
(Bron Harmonie Orkest Amstelveen - 2015)

De flyer van het kinderconcert 'De Gelaarsde Kat'


De Gelaarsde Kat gaat over drie molenaarszonen die de erfenis van hun overleden vader mogen verdelen. Het gaat om de molen, de ezel en de kat. De erfenis is snel verdeeld. De oudste zoon krijgt de molen, de middelste zoon de ezel en voor de jongste zoon blijft er niets anders over dan de kat. Maar het gaat hier wél om een sprookje, dus de ezel is niet zomaar een ezel en de kat is niet zomaar een kat. En natuurlijk eindigt het verhaal met een ‘lang en gelukkig’.

Het sprookje is toegankelijk op muziek gezet door Franco Cesarini, waarbij een verteller het jonge publiek meeneemt op avontuur. Onder leiding van Nico Schimmel speelt de Harmonie het verhaal, en Frans Meijer is de verteller van het sprookje. De voorstelling duurt 45 minuten en je kunt je voor en na de voorstelling gratis als kat laten schminken. Als toegift speelt de Harmonie een medley uit Frozen en na afloop is er limonade voor iedereen.

Over Harmonie Orkest Amstelveen

Harmonie Orkest Amstelveen is een actieve muziekvereniging die in 2014 is ontstaan uit de Muziekvereniging Bovenkerk. Het Orkest telt zo’n 45 leden en treedt regelmatig op met een breed speelrepertoire, van klassiek tot eigentijds en af en toe een flirt met popmuziek. Meer informatie is te vinden op www.harmonieorkestamstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.