Bijgewerkt: 26 mei 2024

Hardlopen op de nieuwe N201 op 14 december 2013

Nieuws -> Sport

Bron: Mark van Hoorn
24-09-2013

De provincie Noord-Holland en De Telegraaf hebben het initiatief genomen om op zaterdag 14 december 2013 een hardloopevenement te organiseren op de nieuwe N201. Een unieke gelegenheid voor hardlopers om op een bijzondere wijze kennis te maken met deze nieuwe provinciale weg, waarvan aansluitend, de nieuwe verbindingen naar de A4 in zijn geheel opengaan voor het verkeer.

Voordat weggebruikers gebruik kunnen maken van dit nieuwe tracé van de N201, zal éénmalig de N201 Run plaatsvinden. Tijdens de run vinden verschillende activiteiten plaats.. Hardlopers kunnen zich vanaf vandaag voor dit unieke evenement inschrijven op www.n201run.nl

Er zijn vier verschillende runs:

12.00 uur- 10 km wedstrijd

15:00 uur- 15 km wedstrijd

18:00 uur-5 km Night Run

20:30 uur- 10 km Night Run

De runs in de middag hebben een wedstrijdkarakter met een (inter)nationaal atletenveld aan de start en er is prijzengeld beschikbaar voor de winnaars. De runs in avond zijn bedoeld voor de Fun-lopers.

Het parcours

Het parcours leidt alle deelnemers twee keer door de Waterwolftunnel en langs de Aalsmeerbaan van Schiphol. De 15 km-lopers, lopen ook nog langs de Kaagbaan en kunnen al lopend de vliegtuigen bijna aanraken. Zij keren nabij de kruising van de N201 met de A4, terug naar de finish. De start- en finishlocatie is op het terrein van Green Park Aalsmeer. Hier verrijzen alle benodigde faciliteiten voor de deelnemers, inclusief een grote finishtent

N201 Run Amstelveen
(Bron N201 Run - 2013)

Het voorlopige parcours van de 15 km van de N201 Run


Organisatie

De organisatie van de N201 Run is in handen van JustAsk (uitvoerend producent) en Persista (wedstrijdleiding). Beide organisaties tekenden in november 2012 ook voor de succesvolle Westrandweg Run. Net als bij de Westrandweg Run zal topatleet Bram Som de samenstelling van het (inter)nationale atletenveld voor de 10 km- en 15 km-wedstrijd verzorgen. De Gemeente Aalsmeer heeft haar medewerking toegezegd.

De nieuwe N201: weg van iedereen

De provincie Noord-Holland realiseert de omlegging van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp, de A9 en Amstelhoek. In het N201+-programma werken de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn samen met het Rijk, Stadsregio Amsterdam en Schiphol.

Het nieuwe tracé biedt meer capaciteit en de doorstroming naar de rijkswegen A4 en A9 verbetert. De omlegging neemt voor een groot deel de file-, geluids- en stankoverlast in de dorpskernen van Aalsmeer, Uithoorn en Amstelhoek weg. De nieuwe weg verbetert daarmee de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid in het gebied.

De nieuwe N201 ligt in een economisch zeer vitaal gebied met de aanwezigheid van Schiphol en Flora Holland als voorbeelden van bijzondere bedrijvigheid. Met de nieuwe infrastructuur is een goede basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van de regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.