Bijgewerkt: 18 juni 2024

Happy Vibes 2017 voetbaltoernooi bij Roda

Nieuws -> Sport

Bron: Sandra de Graaf
08-01-2017

Voetbalvereniging Roda '23 organiseert op zaterdag 14 januari 2017 het traditionele 'Happy Vibes Voetbaltoernooi', een spraakmakend evenement in de regio, met en voor een goed doel. Hiertoe worden door 8 teams van Roda 24 teams uitgenodigd van andere voetbalorganisaties uit de regio, voor de jeugd in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar. De teams strijden tegen elkaar in een poule van 4 teams van vergelijkbaar niveau. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen, maar gaan we er vooral voor om met elkaar een sportieve en respectvolle dag te beleven.

Het toernooi is onder andere bijzonder, omdat dit in de winter plaats vindt. Dit brengt uiteraard wel een “weerrisico” mee, maar we gaan ervan uit, dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. En uiteraard hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, zodat iedereen die dag warm kan blijven. Niet alleen is er snert, warme chocolademelk en glühwein, maar ook is er een Happy Mother Penalty Challenge georganiseerd.Roda Happy Vibes 2017 steunt Stofwisselkracht. De Happy Mother Penalty Challenge is door ons georganiseerd, om zo die dag op ludieke wijze een goed doel te kunnen ondersteunen. Het goede doel, dat wij ondersteunen, is Stofwisselkracht, kijk voor meer info ook op www.stofwisselkracht.nl. Niet alleen zijn overal collectebussen te vinden voor vrijwillige donaties, maar ook kunnen moeders penalty schieten onder donatie van 1 euro per schot, meer mag uiteraard altijd! Het penalty schieten gebeurt om 11 uur en om 15 uur op een apart veld, onder de deskundige begeleiding van Roda’s eigen keeperstrainer: Dominique Goes. Voor de winnaars hebben we een mooi gevulde goody bag. Zo start Roda 23 in 2017 op alle manieren met en voor een goed doel. Adres: Voetbalvereniging Roda '23 Noorddammerweg 48c 1187 ZT Amstelveen.

Roda ’23?

De voetbalclub RODA werd in Bovenkerk opgericht op 31 augustus 1923 onder voorzitterschap van H. Kroon. 90% van de toenmalige bewoners van Bovenkerk waren anti-voetbal en daardoor verliepen de eerste wedstrijden op de zandbatterij niet zonder moeilijkheden. De contributie was bijzonder laag, zodat de doelpalen een kwetsbaar bezit vormden. Deze werden daarom na elke wedstrijd mee naar huis gedragen. Het ontstaan van nieuwbouw ('het Urbanus-park') bracht een nieuwe geest in de buurtschap, waarvan 'Roda' profiteerde. Op het land van de heer Broekhuizen, gelegen tegenover het 'Urbanuspark', werd het eerste erkende voetbalveld aangelegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.