Bijgewerkt: 29 maart 2024

Hans Alders in gesprek met inwoners over Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Gemeente Amstelveen
03-04-2012

Op woensdagavond 25 april 20012 vindt een bewonersbijeenkomst plaats over Schiphol in Crown Business Studio's Aalsmeer. Hans Alders, voorzitter van de ‘Alderstafel’ komt het Nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel (NNHS) van Schiphol toelichten.

Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van Schiphol-bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn om bewoners rechtstreeks te informeren over de vorderingen aan de Alderstafel.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “We hebben de heer Alders uitgenodigd om Amstelveense inwoners uitleg te geven over het nieuwe stelsel. Ik realiseer mij heel goed, dat Amstelveners meer overlast ervaren van het gebruik van de Buitenveldertbaan.

schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Landing op Schiphol


Daarom is het ook goed, dat de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zelf die avond aanwezig is om hun kant van het verhaal te belichten. Daarnaast zijn er ook bewonersvertegenwoordigers van de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) aanwezig en kunnen bewoners meepraten over het vliegtuigverkeer in hun omgeving.”

Nieuw Normen- en Handhavingsstelsel

Eind augustus 2010 werden de partijen aan de Alderstafel, waaraan bewonersvertegenwoordigers, bestuurders en de luchtvaartsector deelnemen, het eens over de start van een tweejarig experiment met een Nieuw Normen- en Handhavingsstelsel.

Het experiment met het nieuwe stelsel, dat op 1 november 2010 van start ging, gaat uit van het zogeheten ‘geluidsprefentieel’ baangebruik, waarbij de minst overlastgevende banen (Polderbaan en Kaagbaan) worden ingezet. Bij de start van het experiment met het nieuwe stelsel is door de voorzitter van de Alderstafel toegezegd dat hij na het eerste jaar experimenteren naar de regio zou komen voor een bewonersavond.

Vragen stellen

Alle inwoners van Aalsmeer, Amstelveen of Uithoorn zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen en hun vragen te stellen over het vliegtuigverkeer boven hun woonplaats. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 25 april 2012 om 19.00 uur, in Crown Business Studio’s Aalsmeer, Van Cleeffkade 15, te Aalsmeer.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.