Bijgewerkt: 19 april 2024

Hans Alders bezocht commissievergadering RWN

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amstelveenweb
25-04-2012

Op dinsdagavond 24 april 2012 bezocht Hans Alders, voorzitter van de 'Alderstafel' de vergadering van Ruimte Wonen en Natuur van de gemeente Amstelveen. Hij sprak uitgebreid over het Nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel (NNHS) van Schiphol.

De leden van de commissie kregen een presentatie van Paul Riemens, CEO van Luchtverkeersleiding Nederland over allerlei maatregelen en hoe Schiphol de hinder van de Buitenveldertbaan wil beperken. Veel bewoners in Amstelveen en Amsterdam ondervinden onder andere aan de Amsterdamseweg en Uilenstede, veel hinder van deze baan waar soms om de vijf minuten een vliegtuig overkomt om te landen.

alders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Hans Alders (1952) is bestuursvoorzitter bij EnergieNed, voormalig Nederlands politicus, voorzitter van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen en voorzitter van de Alderstafel aan het woord


Helaas kon de prachtige, geanimeerde presentatie de zorgen over de overlast niet wegnemen bij de commissieleden en de aanwezige gasten. Zelfs Paul Riemens, CEO van Luchtverkeersleiding Nederland was niet helemaal overtuigd, of de jarenlang opgestelde plannen om de hinder te beperken boven de Buitenveldertbaan, echt zullen werken.

Dus het blijft allemaal een beetje duister en de vraag rijst, waarom deze presentatie weer werd opgevoerd. Weliswaar een andere presentatie, met andere cijfers en beelden, maar het resultaat blijft erg magertjes, want de vliegtuigen van Schiphol gaan echt niet ergens anders vliegen.

alders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Paul Riemens, CEO van Luchtverkeersleiding Nederland tijdens zijn presentatie. Naast hem zit wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


De zeer technische presentatie met allerlei vliegtechnische uitdrukkingen heeft ook niet bijgedragen om het verhaal te kunnen begrijpen, of überhaupt te volgen, zo bleek bij een aantal aanwezige leken.

alders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De leden van de commissie RWN en de gasten volgen de presentatie


De al jarenlang georganiseerde bijeenkomsten in Amstelveen van de Luchtverkeersleiding Nederland, over hinderbeperkende maatregelen van Schiphol blijken alleen een soort paaibeweging te zijn naar de bewoners van de dorpen en steden rond Schiphol toe, want er verandert niets.

Aalsmeer

Op woensdagavond 25 april 2012 vindt een bewonersbijeenkomst plaats over Schiphol in Crown Business Studio's Aalsmeer. Hans Alders, voorzitter van de ‘Alderstafel’ komt het Nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel (NNHS) van Schiphol toelichten. Eigenlijk een herhaling van de presentatie die in Amstelveen was gegeven. Na de pauze is er in een interactief gedeelte volop de gelegenheid voor bewoners van Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn om vragen te stellen en hun zorgen te uiten.

alders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een foto van de presentatie laat het zien, hoeveel vliegtuigen starten en landen binnen een paar uur op Schiphol


Alderstafel?

De overlegtafel, de zogenaamde Alderstafel onder leiding van de heer Hans Alders, is in december 2006 opgericht met als doel ontwikkelingen voor de luchtvaart op Schiphol, de hinderbeperking en de kwaliteit van de omgeving gezamenlijk uit te werken.

Alle deelnemers hebben de gelegenheid hun inzichten en opvattingen hierover in te brengen. De overlegtafel is ingesteld na de evaluatie van het Schipholbeleid en de overleggen vorig jaar tussen Kamer en kabinet en de belanghebbenden rond Schiphol.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.