Bijgewerkt: 24 juli 2024

Handelsmissie naar India

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
06-10-2008

De gemeenten Amsterdam en Amstelveen leiden samen de handelsmissie van de Amsterdamse regio naar India. Het Aziatische land is één van de speerpunten van het economisch beleid van de regio. De handelsrelatie tussen India en Nederland is de laatste jaren sterk ontwikkeld en bracht groei van export en import tussen beide landen met zich mee.

Onder de gezamenlijke noemer Amsterdam InBusiness gaat de handelsmissie van 11 tot 18 oktober 2008 werken aan versterking van de economische en culturele relatie. Verdere doelen van de missie zijn het promoten van de Amsterdamse regio, het aantrekken van nieuwe investeringen, het uitdiepen van samenwerkingskansen voor beide landen en het intensiveren van de contacten met de Nederlandse ambassade in India en de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency).

India  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)


Vlnr. Mevrouw Jolanda van der Art, Senior Area Manager Asia bij de Amsterdam Foreign Investment Agency, mevrouw Christa de Kemp-Everts, directeur Buitenlandse Investeringen van de Gemeente Amstelveen en Wethouder Economische zaken en Werkgelegenheid, de heer drs. Jan-Willem Groot geven uitgebreide informatie over de reis naar India


Wethouders Lodewijk Asscher van Amsterdam en Jan-Willem Groot van Amstelveen vertegenwoordigen de regionale besturen op deze Indiase handelsreis. Onder aanvoering van de Kamer van Koophandel gaan een dertigtal vertegenwoordigers en managers uit het bedrijfsleven mee. Het gezelschap bezoekt in een week tijd de steden New Delhi, Bangalore en Hyderabad.

Op de agenda staan congressen en zakelijke bezoeken aan negen vooraanstaande bedrijven uit de ICT dienstensector:  NIIT Technologies, FICCI, Nasscom, Interglobe Technologies, Cognizant, Wipro Technologies, Cisco Systems Inc., Tata Consultancy Services en Satyam. Acht van deze bedrijven zijn Indiase organisaties van wereldformaat, waarvan een aantal met een (hoofd)vestiging in de Amsterdamse regio. Vele van hun medewerkers zijn expats die woonachtig zijn in onder andere Amstelveen. Voor Amstelveen en haar regiopartners zijn deze bedrijven van groot economisch belang.

Wethouder Jan-Willem Groot heeft hoge verwachtingen van deze missie: ‘onze Indiase gemeenschap is één van de snelst groeiende in onze gemeente. Wij vinden het belangrijk om het vestigings- en woonklimaat voor buitenlandse bedrijven te blijven verbeteren. Dit geldt ook zeker voor de Aziatische markt. Wij willen tijdens onze missie bijleren wat de bedrijven verwachten bij hun zoektocht naar een nieuwe Europese vestiging.

We hopen dat Indiase bedrijven die nog niet een Nederlandse vestiging hebben, dit alsnog gaan overwegen, en dan het liefst kiezen voor onze regio. Daarnaast willen we er alles aan doen om de buitenlandse bedrijven in onze regio ook hier te houden.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.