Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Handelsdelegatie regio Amsterdam naar Japan

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam
14-05-2009

Van 15 tot 23 mei 2009 brengt een handelsdelegatie uit de regio Amsterdam een bezoek aan Japan. De delegatie, onder leiding van burgemeester Job Cohen, bezoekt verschillende Japanse bedrijven en officials.

De missie is in het bijzonder gericht op het onder de aandacht brengen van de quality of life aspecten van de regio Amsterdam. Daarnaast staat het bezoek dit jaar in het teken van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan.

Cohen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam


De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid, bedrijfsleven en andere stakeholders die een nauwe relatie onderhouden met Japan. Naast burgemeester Cohen wordt de regio bestuurlijk vertegenwoordigd door de burgemeester van Amstelveen Jan van Zanen, de loco-burgemeesters van Amstelveen, Almere en Haarlemmermeer, de Honorair Consul Generaal van Japan, de directeur van Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en vertegenwoordigers van AmsterdaminBusiness van de regio Amsterdam.

van Zanen  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen


De delegatie bezoekt de steden Tokyo, Osaka, Nagasaki en Nara. In Tokyo zijn verschillende seminars georganiseerd waarbij vertegenwoordigers van het bedrijfsleven presentaties zullen geven. Naast de bestaande relaties zijn hiervoor ook bedrijven uitgenodigd die belangstelling hebben voor het investeren in Nederland. De seminars zijn georganiseerd door vertegenwoordigers van de delegatie die naar Japan vertrekt in nauwe samenwerking met NFIA Japan, NFIA Den Haag alsook de Nederlandse ambassade in Japan.

Verbeek  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Marc Verbeek, Honorair Consul General van Japan


Onder leiding van burgemeester Cohen bezoekt de delegatie een aantal grote Japanse bedrijven, waaronder Canon, de Bank of Tokyo, Mizuho Corporate bank, Yakult, Sompo, Teijin Mitsubishi en Honda. De burgemeesters Cohen en Van Zanen zullen tijdens hun bezoek aan Japan de burgemeester van Nagasaki ontmoeten op het eiland Deshima, gelegen in de haven van Nagasaki. Ook zullen zij de burgemeester van Osaka ontmoeten.

In het jubileumjaar zullen door veel partijen activiteiten worden ondernomen. In Nederland is een coördinatiecomité opgericht, waarin de Japanse ambassade, de Japanse Kamer van Koophandel, het museum Sieboldhuis in Leiden en de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken zijn vertegenwoordigd. In de Amsterdamse regio is ook een aantal activiteiten gepland.

Japan festival  Amstelveen
(Stichting AMIE - 2009)

De flyer van het Japan Festival 2009 in Amstelveen


Zo is er in weekend van 6 en 7 juni 2009 in Amstelveen het Japan festival, met onder andere een recordpoging langste sushibar, zijn er demonstraties van sumoworstelaars, wordt er in de Heineken Music Hall een sumo-toernooi gehouden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.