Bijgewerkt: 25 september 2022

Halve eeuw schooltuinen

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen
18-06-2008

Maandag 16 juni 2008 ontving Tabitha van Hove, Hoofd Wijkbeheer-Zuid het eerste exemplaar van het kookboekje van de Stichting school- en kinderwerktuinen. Dit in het kader van het 50-jarig jubileum van de school- en kindertuinen in Amstelveen.

Biotuin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Biologische tuin in de Bovenkerkerpolder


Het kookboekje bevat allerlei recepten van groenten die de kinderen in hun tuin-tje kweken. Naast recepten bevat het boekje ook een teken- en verhalenwedstrijd.

Zaterdag 30 augustus viert de school- en kinderwerktuinen haar jubileum met een kijkmiddag. Van 13.30-15.30 uur is iedereen welkom, jong en oud. De kinderen showen hun tuintjes met bloemen en groenten. Ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk andere belangstellenden zijn van harte welkom. In het bijzonder de mensen die vroeger als kind zelf een tuintje hadden op één van de complexen. Dat zijn vele duizenden kinderen.

In de week van 30 augustus 2008 staan er veel activiteiten op het programma. Daarover krijgt u in de maand augustus meer informatie. Voor vragen over 50 jaar school- en kindertuinen mailt u naar mhollander@novacollege.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.