Bijgewerkt: 18 mei 2024

Grote zorg openbaar vervoer in tunnel A9

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
01-11-2007

Alle partijen hebben in meer of mindere mate zorg over de plaats van het openbaar vervoer (OV) in de ondertunneling van de rijksweg A9. Oppositieleider Sander Mager koos de scherpste woorden. Dit bleek tijdens de ingelaste commissievergadering ruimte, wonen en natuur (RWN) van donderdag 25 oktober 2007.

Sander Mager Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Sander Mager (midden) fractievoorzitter GroenLinks-Amstelveen tijdens de extra RWN commissievergadering op 25 oktober 2007


Het college wilde de politieke gevoelens peilen over de ondertunneling van de A9, waarvoor afgelopen maandag met de regio en minister Eurlings een raamovereenkomst is gesloten. Vorige week schreef deze krant al over de waardering bij de partijen voor het onderhandelingsresultaat. Dit werd ook geuit.

Maar toen wethouder Remco Pols expliciet om steun vroeg, noemde Mager dat „lastig." „Wij zijn niet tegen de plannen, maar op openbaar vervoer is niet gescoord. De toezegging voor asfalt is hard, voor OV boterzacht. Dat is doodzonde en een gemiste kans. Ik maak me er grote zorgen over."

Pols kon Mager niet geruststellen. Ook niet toen hij zei dat er voor het traject voor het openbaar vervoer tussen Schiphol en Almere „ten minste 700 miljoen euro" beschikbaar komt. „Ik heb goede hoop dat het met de aparte buis voor het openbaar vervoer wel goed afloopt." De andere partijen lieten zich overtuigen.

Lees ook: Wethouder Pols tekent voor tunnelAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.