Bijgewerkt: 18 juni 2024

Grote vondst gestolen sieraden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
09-02-2010

Bij een inval in een woning aan de Groeneveen in Amsterdam Zuidoost heeft de politie medio januari 2010 twee aanhoudingen verricht. Ook werden zes vuurwapens aangetroffen. De politieactie was het resultaat van een onderzoek dat eind vorig jaar was begonnen. De wapenvondst past in het streven om vuurwapens van de straat te krijgen in Zuidoost.

In eerste instantie richtte het onderzoeksteam zich op een woninginbraak op donderdag 31 december 2009 in Amstelveen. Naar aanleiding van tactisch onderzoek kreeg het team de hoofdverdachte in beeld. Al gauw bleek dat hij verbleef in de woning op de Groeneveen. Daar deed de politie maandagochtend 18 januari rond zeven uur een inval.

De hoofdverdachte bleek niet thuis te zijn. Wel werden zes vuurwapens met bijbehorende munitie en 84.000 euro aan vals geld aangetroffen. Ook trof de politie in de woning pandbriefjes aan met een waarde van 20.000 euro en een partij vermoedelijk gestolen sieraden, dure pennen en aanstekers.

Juwelen Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2010)

Een klein deel van de gevonden sieraden


Als gevolg van de vondst werden een 17-jarige jongen en een 62-jarige vrouw in de woning aangehouden. Het bleken leden van dezelfde familie als de hoofdverdachte. Dezelfde middag, rond vijf uur, kon de hoofdverdachte met behulp van het arrestatieteam op de Eerste van Swindenstraat alsnog worden aangehouden.

Daarbij werd zijn auto ook in beslag genomen. De 19-jarige Amsterdammer is ingesloten voor verder onderzoek. Zijn twee familieleden zijn inmiddels heengezonden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Een groot deel van de aangetroffen spullen ligt nog op het politiebureau. De politie vermoedt, dat de spullen afkomstig zijn van woninginbraken. Rechtmatige eigenaren van de gevonden partij kostbaarheden wordt gevraagd zich te melden. Uit het onderzoek blijkt dat de inbrekers regionaal actief zijn geweest, vooral in Amsterdam Zuid en Amstelveen.

Om de gestolen goederen onder de aandacht te brengen, laat de politie woensdagavond 10 februari 2010 in het opsporingsprogramma van RTV Noord Holland, Ter Plaatse, een aantal daarvan zien. Op de website van de politie is een overzicht gemaakt met foto’s.

Herkent u één van de goederen op de foto's als uw eigendom? Neem dan contact op met de politie Amstelveen, Kreon Opsporing, tel. 020-559 2929 of stuur een e-mail naar kreon-opsporing@amsterdam.politie.nl . Als u contact opneemt vermeld dan het fotonummer en het proces-verbaalnummer van uw aangifte.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.