Bijgewerkt: 28 mei 2024

Grote transportcontrole gehouden op de A9 en de Fokkerweg

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
15-05-2014

Badhoevedorp - De politie heeft op 14 mei 2014  woensdagmiddag en -avond een grote transportcontrole gehouden op de A9 en de Fokkerweg. De verkeerscontrole was een gezamenlijke actie van de Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer en meerdere specialismen van de politie zoals de milieupolitie en de afdeling Verkeersondersteuning.

Motoragenten leidden vrachtwagencombinaties naar de controlelocatie op het terrein van Rijkswaterstaat. In totaal werden 39 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. In 22 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor overtredingen; variërend van gladde banden, overschrijding maximale hoogte tot niet geëtiketteerde en van gevaarsborden voorziene lading gevaarlijke stoffen, of het niet in het bezit zijn van een geldig eurovignet.

Verder werd een buitenlandse bestuurder die in het bezit was van valse identiteitspapieren en dus niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, ingesloten. De vreemdelingenpolitie heeft een onderzoek ingesteld. Ook een persoon die nog een openstaande boete had en deze niet kon betalen, is ingesloten.

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 29 auto’s en heeft voor enkele duizenden euro’s aan achterstallig belastinggeld geïnd. Tot slot werd tijdens de controle een speciale off-the-road-truck van de weg gehaald. De bestuurder mocht niet verder rijden en het voertuig werd op een dieplader gezet voor verder vervoer.

ANPR: duizenden kentekens gescand

Tijdens de controle werden duizenden kentekens gescand van passerende voertuigen op de A9 en de Fokkerweg. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een ANPR ( Automatic Number Plate Recognition): een apparaat, dat kentekens leest en is gekoppeld aan een computerbestand. In dit bestand zitten de gegevens van wanbetalers, gezochte personen, mensen die meerdere keren onder invloed hebben gereden, mensen met een belastingschuld, enz. De politie controleert regelmatig het vrachtverkeer ter verbetering van de verkeersveiligheid op de weg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.