Bijgewerkt: 14 juli 2024

Grote schoonmaak in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
18-03-2011

12 tot en met 18 maart 2011 was het weer zover: de 10de editie van de Week van Nederland Schoon. De gemeente Uithoorn deed ook dit jaar weer mee en er werden op verschillende locaties schoonmaakacties georganiseerd.

Een schoonmaakactie begint met een goede rap

Yo, je kijkt om je heen, maar kan niet geloven wat je ziet. Papieren bekers, plastic, rotzooi: dat gaat zo maar niet. Dat hoort toch niet? Dat doet men niet. Dat duld ik niet. Schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken. Zo zijn onze manieren, zo zijn onze manieren, zo zijn onze manieren, manieren, zo zijn onze manieren.

Op donderdag 17 maart maakten kinderen van Europarei op de stoep van ’t Buurtnest een mooie rap en zongen enthousiast met elkaar over schoonmaken. Want Uithoorn Schoon daagde ze uit om verder te kijken dan je neus lang is en de kinderen wilden proberen de buurt helemaal schoon te krijgen. Er blijft namelijk veel van dit afval achter in de natuur, langs de wandelpaden, rond de school en ’t Buurtnest.

schoonmakers  Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Het schoonmaakteam van Europarei op de stoep van 't Buurtnest


Om dat te veranderen en om verantwoordelijk met afval om te gaan, hadden de kinderen en enige volwassen buurtbewoners zich verzameld rond de Kate & Go buurtwagen. Buurtbeheer Europarei en Cardanus verzorgden vanuit deze wagen de prikstokken, de plastic vuilniszakken en aan het eind van de actie een lekker bekertje limonade, koffie of thee. Aan het eind van de middag was er veel afval geruimd en kon iedereen met een goed gevoel naar huis toe. Europarei kan een schone lente tegemoet treden.

Het was een goed voorbeeld van een actie om de buurt schoon te houden. Bewoners storen zich aan het zwerfvuil dat in het groen en op de straat ligt. Er wordt veel waarde gehecht aan een schone buurt. De kinderen die meededen aan de prikactie zullen nu wel twee keer nadenken en dan hun vuil op de juiste plek weggooien!


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.