Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Grote opkomst bij eerste editie 'Goed beschouwd' in Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
03-06-2018

'Goed beschouwd': een nieuw initiatief van Kunstuitleen Amstelveen onderdeel van Platform C en kunstenaarsplatform AmstellandKunst. Lezingen, discussies en workshops over en met kunst en kunstenaars. De eerste editie vond plaats op woensdagavond 30 mei 2018 met een grote opkomst. De kunstuitleen zat vol met geïnteresseerden. Pieter Schmits, kunstenaar en docent, ging in op de positie van de vrouw in de kunst en de maatschappij. Als gevolg van de #MeToo-affaire staat de maatschappelijke positie van de vrouw weer volop in de belangstelling. Dit gegeven duikt op in kunstuitingen van alle tijden.

Foto Amstelveen
(Foto Anna Rahiman
- 2018)


Pieter Schmits, kunstenaar en docent vertelt over de positie van de vrouw in de kunst en de maatschappij tijdens de eerste editie 'Goed Beschouwd' in Kunstuitleen Amstelveen


Deze en andere voorbeelden riepen vragen op; weten vrouwen genoeg gebruik te maken van hun kennelijke macht? Is het een spel met de man als schijnkoning? Wie is machthebber? Na de lezing is de avond afgesloten met een korte discussie waaraan het publiek heeft deelgenomen, onder genot van een glaasje wijn. De 2de editie 'Goed Beschouwd' is gepland op zondag 24 juni 2018. Deze keer in vorm van een workshop, gegeven door Francis Boeske, galeriehouder die tips & tricks zal geven voor exposities en presentatie van je werk als kunstenaar. Start 14.00 uur, toegang € 25,- incl. koffie/thee/snack. Aanmelden kan via exposities@kunstuitleenamstelveen.nl . Lees meer over de 2e editie van Goed Beschouwd op www.kunstuitleenamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.