Bijgewerkt: 25 juli 2024

Grootscheepse controles in district zuid

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
09-12-2006

Op vrijdag 8 december 2006 hebben er in het district zuid grootscheepse politiecontroles plaatsgevonden. De controles richtte zich op zowel het verkeer, de horeca en het openbaar vervoer. Ruim 1200 voertuigen en 1000 reizigers werden gecontroleerd. 38 personen werden aangehouden waarvan 11 in verband met alcohol in het verkeer.

320 Bekeuringen werden uitgeschreven waarvan vele voor defecte verlichting. 7 personen hadden nog geldboetes openstaan, 2 auto’s werden inbeslaggenomen. In het openbaar vervoer kregen 54 zwartrijders een proces-verbaal.

Opvallend was dat bij de controles van vrachtwagenchauffeurs in acht gevallen vervalste sigaretten werden aangetroffen. Gezien de hoeveelheid ging het hier alleen voor eigen gebruik.

Bij de controles, die door het hele district plaatsvonden, kreeg het reguliere politiepersoneel van de participerende wijkteams ondersteuning van specialistische politiediensten en van externe partners.

Deze bestonden uit personeel van de Belastingdienst, GVB, Tuv, Sociale dienst, de Koninklijke marechaussee, het KLPD en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat. De wijkteams van district vier (Zuid) zijn: Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen Noord, Amstelveen Zuid, Van Leijenberghlaan, Koniginneweg, De Pijp en De Rivierenbuurt

Externe link: Regiokaart van de Politie Amsterdam-Amstelland


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.