Bijgewerkt: 26 september 2022

Groot onderhoud Aalsmeerbaan van 8 tot en met 19 juni

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
05-06-2009

Van maandag 8 juni tot en met vrijdag 19 juni 2009 voert Amsterdam Airport Schiphol groot onderhoud uit aan de Aalsmeerbaan. De baan (18L - 36R) zal in die periode gesloten zijn voor het vliegverkeer dat, afhankelijk van de weersomstandigheden, over andere banen wordt geleid. Naar verwachting zal vooral de Buitenveldertbaan meer worden ingezet voor het vliegverkeer.

Aalsmeerbaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

In de buurt van de Aalsmeerbaan op Schiphol


Onderhoudswerkzaamheden

De werkzaamheden die tijdens het groot onderhoud worden uitgevoerd bestaan o.a. uit het frezen en asfalteren van de baan en het aanbrengen van een anti-skid laag. Ook wordt de verlichting vervangen. Deze werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden onder geschikte weersomstandigheden. Indien dit niet het geval is, kan het onderhoud enkele dagen langer duren.

Bezoekbas.nl

Actuele informatie over baanonderhoud is te vinden op de website van  Bewonersaanspreekpunt Bas : www.bezoekbas.nl

Anti skid?

Gladheid weerstand, het zogenaamde “skid”effect is de technische term voor de cumulatieve effecten van sneeuw, ijs, water, los materiaal op het wegdek op de trekkracht door de wielen van een voertuig. De anti-skid behandeling van een landing- of startbaan van een vliegveld is zeer belangrijke ingreep tegen de eventuele gladheid problemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.