Bijgewerkt: 25 mei 2024

Groot Bourgondisch Carnaval in Mokumse sferen in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Amstelveenweb / CV De Turftrappers Amstelveen
07-02-2016

De grootste en oudste Carnavalsvereniging van Amstelveen, oftewel Turvegat Carnavalsvereniging De Turftrappers Amstelveen is op 11-11-1977 opgericht. Elk jaar organiseert de vereniging vanwege carnaval een feest, maar onze redactie heeft nog nooit zo’n feestavond bezocht, alhoewel ze al langer in Amstelveen wonen dan de Carnavalsvereniging bestaat. Dus werd het tijd om ook deze gebeurtenis eens vast te leggen, vooral omdat Prins Theo Willem den Eerste, onze buurman, dit jaar was uitgeroepen tot de Stadsprins van Amstelveen. Hij had de redactie uitgenodigd om naar dit feest te komen, dat plaatsvond op vrijdagavond 5 februari 2016, in het Noorddamcentrum te Bovenkerk. Het thema van het 39ste Turftrappersjaar was: 'Kunst en Vliegwerk!' en bijna alle bezoekers van het feest hadden iets grappigs bedacht, allerlei kostuums gemaakt en aangetrokken, om de prijs te kunnen winnen: het bronzen, zilveren, of gouden Turfje.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Fotograaf Marcel Antonisse en Pieter E. Monkelbaan de Minister van Souteneren ontvangt ons
in de nog bijna lege zaal van het Noorddamcentrum


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Turve Gazet- de krant van de Carnavalsvereniging De Turftrappers Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De foto's van alle Prinsen van de Carnavalsvereniging De Turftrappers Amstelveen hangen in de hal van het wijkcentrum


Prins Theo Willem den Eerste schreef in het 'Turve Gazet' het verenigingsblad: 'Na jaren aan de zijlijn te hebben gestaan bij met name de Turvetocht langs de diverse horeca-etablissementen, mag ik nu dan ook aan de bak. Ik ben dan ook zeer vereerd, als één van de uitbaters van deze horecagelegenheden, met de benoeming tot Stadsprins van Amstelveen. Het Wapen van Amstelveen, een café in het Oude Dorp, is bij uitstek een plek voor feestvieren, gezelligheid en heel veel muziek. Deze gelegenheid, die ik samen met Marcel Kunst bestier, is dan ook een uitstekende haven voor alle carnavalsvierders. Mijn vlieguren (hij is piloot bij KLM) gevoegd bij de naam van mijn compagnon heeft daarom geleid tot het motto van deze editie van Carnaval.'- aldus Prins Theo Willem.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het podium is sfeervol versierd en er hangt een groot doek met de tekst: 'Gala van de Jordaan'


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Edo Botterman, de Opperspreekstalmeester begeleidt de hele avond


Fred Althoff Preses / Voorzitter van de vereniging: 'Beste Carnavalisten, enthousiast gemaakt door onze Grootvorst en kennis te hebben genomen van de activiteiten van de vereniging en haar leden, heb ik me laten verleiden om deel uit te maken van het Bestuur van De Turftrappers. Tijdens de bestuursvergaderingen waande ik mij al direct in een warm bad. Hoewel ik mij tijdens het 38-jarig bestaan van de Turftrappers niet heb beziggehouden met haar activiteiten en derhalve ook nog niet geheel bekend ben met de ontstane cultuur, al haar leden en de altijd aanwezige gezelligheid door de vele evenementen, voel ik mij wel thuis bij het Carnavalsgebeuren. Dit komt, doordat ik vele jaren dit feest in Limburg heb mogen meemaken, enigszins 'gedwongen' door mijn huwelijk met een Limburgse’.

‘De voordracht van de nieuwe Stadsprins heeft het mij nog makkelijker gemaakt om de stap te nemen om mij in te zetten voor een prachtig feest. Immers een Prins, die onze Koning en Koningin vervoert tijdens hun staatsbezoeken naar o.m. Tokyo en Beijing is toch wel een Prins met een oranje randje. Al met al voor mij redenen genoeg om met volle energie en enthousiasme een bijdrage te leveren aan het welslagen van het Carnavalsfeest in Amstelveen. Mijn allergrootste doelstelling is dan ook om zoveel mogelijk Amstelveners te bereiken, zodat ook zij die nog niet bekend waren met onze activiteiten er nu ook bij kunnen zijn. Ik kijk uit naar het Prinsenbal, het Bourgondische Feest, de Turvetocht en het Haringhappen en hoop daarbij zoveel mogelijk Amstelveners te mogen begroeten. Met feestelijke groet en een welgemeend Allee,' – sloot de voorzitter zijn voorwoord.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Hoffotograaf Marcel Antonisse is heel trots op zijn carnaval badge


De redactie besloot dus, dat zij deze Carnavalsavond niet mocht overslaan en nam de gewaagde stap, want als totaal niet carnaval ingestelde personen, was het toch een eer en een feest om deze avond mee te maken, die om elf minuten over acht zou beginnen. Maar op die tijd waren in de grote zaal van het Noorddamcentrum alleen de leden van het bestuur van de vereniging en de crew van het culturele centrum aanwezig. Drie Carnavalsverenigingen hadden de toezegging gedaan om te komen, maar voorlopig waren ze nog onderweg. De rokers van de vereniging konden rustig hun rookwaar aansteken in het kleinste hok in het gebouw, waar zij zogenaamd begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het drinken van een biertje.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

DJ Jordy zorgt voor de muzikale begeleiding van het feest


Om iedereen toch vast in de stemming te laten komen, zong Edo Botterman, de Opperspreekstalmeester enkele carnavalskrakers en DJ Jordy de Breet van zijn Jomo Productions deed zijn best om de lege zaal met wat hogere decibellen te vullen. Dat is goed gelukt, want om de tijd te rekken gingen al een paar mensen direct meezingen en dansen. Ook werden er foto’s van het vorige Carnaval geprojecteerd op een groot scherm en kon iedereen zien, dat het toen heel druk was.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het carnaval begint met de samba ritmes van de Slagwerkgroep Bovenkerk


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De grote zaal in het Noorddamcentrum begint vol te lopen met de carnavalvierders


Erevoorzitter, Grootvorst & VicePreces der Turftrappers, Michel Becker schreef: 'Volgens De Dikke van Dale betekent vluchten, je onttrekken aan. Dat is eigenlijk de essentie van het Carnaval. Je onttrekken aan de dagelijkse beslommeringen en alle problemen om ons heen, alwaar vluchten al weer een heel andere betekenis heeft. Wat is er nou niet mooi er om gekostumeerd tijdelijk een andere identiteit aan te nemen en een aantal dagen van het leven de zonnige kant te beleven met alleen, maar leuke en gastvrije mensen om je heen, Carnaval dus'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Van Michel Becker Erevoorzitter, Grootvorst en VicePreces der Turftrappers krijgen wij de laatste informatie over de avond


'Ook met een vliegtuig kun en maak je vluchten en dat is ook precies, wat onze nieuwe heerser van het Turvegat van professie doet. Buiten het samen met Marcel Kunst exploiteren van Cafë Het Wapen van Amstelveen, vliegt deze als piloot de hele wereld rond en mag als Prins Theo Willem den Eerste aan de stuurknuppel zitten bij de vlucht van Koning Alexander en Koningin Maxima naar China. Dat is toch een hele eer voor ons koningspaar'.
Wil je zien hoe het er toeging bij de Amstelveense Turftrappers, bekijk dan deze videoFoto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

37ste Prinses van Turfendonk van Carnavalsvereniging 'De Turftrappers' Kortenhoef - Turfendonk, Prinses Lucie (Lucie Tinkova) en haar hofdame Suus (Suzanne Luyten) waren er natuurlijk ook


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Deze 'Kunstvlieger' hoopt in de prijzen te vallen, maar helaas, geen turfje voor hem


'Het motto van onze Prins "Kunst & Vliegwerk", is dan ook op zijn lijf geschreven. Door zijn drukke werkzaamheden moet hij zich in allerlei bochten vliegen en wringen om aan al zijn verplichtingen te voldoen, wat hem met hulp van compagnon Dhr. Kunst en wat hulp bij het vliegwerk toch knap lukt. Het is ook een uitdaging voor allen die op ons eigen carnavalsfeest op vrijdag 5 november verkleed in het motto (bijv. als Rembrandt of stewardess) in aanmerking willen komen voor het gouden-, zilveren-, of bronzen Turfje voor het best verkleed in het motto. Een gele kiel mag natuurlijk ook altijd’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Prins Theo Willem den Eerste verwelkomt iedereen in Amstelveen


‘Ik ben ervan overtuigd, dat Prins Theo Willem den Eerste met de ervaren Adjudant Kees aan zijn zijde er een prachtig seizoen van gaan maken en met een knipoog naar ons logo, ook het Wapen van Amstelveen letterlijk en figuurlijk op zijn kop zullen zetten. Op onze Slotavond bij het Haring Happen in Café Thijs op woensdag 10 februari 2016 v.a. 17.11 uur, zijn we weer terug op aarde en zal het dagelijks leven weer opgang komen. Vluchten kan niet meer.' – aldus de Erevoorzitter.

Het allereerste seizoen 1977-1978 kende nog geen Prins. Tijdens dat carnavalsweekend werd het eerste carnavalsfeest gehouden door verklede, Amstelveense middenstanders, onder andere Chris van Dijk, Roel van Beek, Jos Helsloot en Nico Laan in de zaal van het Trefcentrum te Turvegat. Zo ontstond Carnavalsvereniging De Turftrappers Amstelveen. Tijdens het VorstenMaal, vlak voor het PrinsenBal, wordt jaarlijks door de Vorsten de nieuwe StadsPrins van Turvegat toegelaten naar de lokale Turven-sociëteit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Prins Theo Wlliem den Eerste leeft zich helemaal in, in zijn rol als Carnavalprins en kijkt neer op het publiek


Adjutant Kees Meekel schreef in het voorwoord van het verenigingsblad: 'Mij is gevraagd, of ik onze nieuwe Prins dit seizoen wil bijstaan als Adjudant van de Turftrappers. Ik vind het een hele eer en als Bourgondiër van de gemeente Amstelveen is dit heel leuk om te doen. Want De Turftrappers is een mooie carnavalsvereniging die met heel veel liefde, passie, inspiratie en muziek elk jaar het carnaval weer aan het voorbereiden is en dit uiteraard voor jong en oud.'

Tussentijd hebben wij de foto’s van alle vorige CarnavalPrinsen bekeken op de gang van het Noorddamcentrum en dat is nogal wat, als je bedenkt, dat de vereniging bijna 40 jaar lang bestaat! Wij hebben ook een informatief gesprek gehad met Edo, de Opperspreekstalmeester, waarvan later bleek, dat hij ook volkszanger is, maar zoals zijn titel dat ook suggereert, de presentator van de avond. Langzaam maar zeker kwam iedereen in de stemming en druppelden er steeds meer mensen de feestzaal binnen. De eerste dansers verschenen op de vloer en het begon langzaam maar zeker op een feestje te lijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De drummers hebben er zin in en slaan er flink op los


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Prins Theo Willem den Eerste en Adjutant Kees komen ook nog even langs de camera


Eindelijk kwamen de leden van de Carnavalsvereniging Meerbonken uit Hoofddorp en de leden van Dans- en Carnavalsvereniging 'De Turftrappers' Kortenhoef - Turfendonk in Bovenkerk aan. Ook de Dansmariekes van Dans Garde de Turftrappers waren meegekomen en voegden, zoals dat later was te zien, een extra dimensie toe aan de avond. Toen de derde groep mensen was aangekomen, de Carnavalsvereniging 'De Schuimlikkers' uit Ankeveen, kon uiteindelijk het grote feest beginnen.

Edo, de Opperspreekstalmeester kwam op het podium en kondigde de Slagwerkgroep Bovenkerk aan die direct met een enorm kabaal al drummend de zaal binnen kwamen. Door het ritme van de samba kreeg de zaal bijna een Braziliaanse carnaval-tintje met als resultaat, dat de aanwezigen steeds meer zin kregen in een avondje feesten en de een uur geleden uitgestorven zaal, veranderde in een mensenmassa, die joelend, dansend en drinkend hun best deden om Noord-Holland een beetje wakker te schudden.

Hoewel het Bourgondisch carnavalsfeest oorspronkelijk in de meeste plaatsen in Noord-Brabant en Gelderland wordt gevierd, werd dit in Amstelveen goed geïmplementeerd. De mensen liepen de polonaise en na een paar rondjes kwam Prins Theo Willem den Eerste naar het podium. Hij verwelkomde de leden van de carnavalsverenigingen en de leden van de Federatie Europese Narren, de overkoepelende organisatie van carnaval vierend Nederland. Het doel van F.E.N is het stimuleren van het carnaval in Europa, in een gemeenschappelijke richting, maar met respect voor het lokale karakter en lokale tradities.

Na de welkomstwoorden van Prins Theo kon de polonaise weer gedanst worden, dus de sfeer werd steeds leuker. Na wat officiële handelingen kwamen de Dansmariekes uit Kortenhoef hun show opvoeren op het podium en toen was het tijd om de bronzen-, zilveren- en gouden Turfjes uit te reiken. Dit werd gedaan door Prins Theo en Coby werd de winnares van het goud, omdat zij rondliep als schilder met dikke snor en uit een lijst kwam – Kunst en Vliegwerk. Na het verwijderen van haar dikke opgeplakte snor gaf de Prins haar 11 kusjes op de wangen en ze kreeg ook een echte turfsteker in de hand gedrukt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Prins Theo Willem den Eerste en Adjutant Kees luisteren naar de vertegenwoordiger van de Federatie Europese Narren


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een van de oudste leden, die de jaaronderscheiding van de F.E.N. van 2010 -2011 ontving was ook aanwezig


Eindelijk was het zover, de uitreiking van het bronzen, zilveren en gouden Turfje. Het ging om het thema Kunst- en Vliegwerk en degenen die zich hiervoor het beste hadden gekleed, kregen een Turfje. En de winnaars waren: Emiel - brons, Lenie Thesing zilver en het gouden Turfje was voor Coby Piron.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De winnares van het Zilveren Turfje, Lenie Thesing


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Coby met snor kreeg het Gouden Turfje voor haar creatie


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Prins Theo heeft last van de snor van Coby en ze moet deze er eerst afhalen voordat ze van de Prins 11 kusjes kreeg


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De groepsfoto met de Turfjes winnaars: Emiel en Lenie beiden met zonnebril en Coby nu zonder snor


Na een groepsfoto begonnen de feestvierders weer de polonaise te lopen in de zaal onder begeleiding van het Sfeerbonken dweilorkest met blazers en drum. Het woord 'dweil' in dweilorkesten komt van de term 'dweilen', in de zin van 'doelloos, dan wel dronken, op straat rondzwerven', maar in dit geval gebeurde dat in de zaal. Het was toen al 11 uur ’s avonds en het bier werd met grote regelmaat uitgedeeld tussen de dansende menigte, dus sommigen waren al in hogere sferen. Maar dat gaf niet, dat is ook de bedoeling van een carnaval, dat je één keer in het jaar de bloemetjes buitenzet en daardoor vergeet je alle ellende in ieder geval tijdelijk, van wat er in de wereld gebeurt. De leden van het dweilorkest deden hun best en ze gingen vanaf het podium spelen. Tegenwoordig spelen de orkesten weinig carnaval liedjes, maar maken ze een soort instrumentaal arrangement met wereldhits die veel mensen uit hun hoofd kennen en dat resulteerde een enorm kolkende massa dansende mensen op de zaalvloer, zoals je eigenlijk bijna nooit in Amstelveen ziet. De sfeer was heel goed en het door de bewoners van vier gemeentes samengestelde publiek vormden een eenheid, die alles samendeden zonder een begeleidend concertmeester en dat is echt een fenomenaal gevoel, zelfs voor de nuchtere buitenstaander.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De drummer van het dweilorkest de Sfeerbonken heeft een sfeervol verlichte basdrum


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het bier wordt met grote regelmaat bezorgd aan de dansers, want bij Carnaval wordt gezegd:
'Daar moet op gedronken worden !!!'


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De leiders van het carnaval in Amstelveen op het podium. Vlnr.: Prins Theo, voorzitter Fred Althoff en erevoorzitter Michel Becker


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Dansmariekes van Dans Garde de Turftrappers op het podium


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Fred Althoff moet schreeuwen van het podium om aandacht te krijgen van het publiek: 'STILTE'!


Wat ook opvallend was, was dat de gehele avond gezellig verliep, zonder èèn woordenwisseling en de mensen die in het gewone leven politieke tegenstanders zijn, kregen door de 'samendans' – en samenzang de kracht en het gevoel van één geheel, waarmee de afzonderlijke dingen van de verschillende mensen op een punt samenkomen en dat gebeurde op deze avond in Amstelveen in het Noorddamcentrum.

Michel Becker, de erevoorzitter Grootvorst & VicePreces der Turftrappers vroeg Fred Althoff de Voorzitter van de vereniging om naar het podium te komen, vanwege de belangrijkste prijsuitreiking van de vereniging. Michel vertelde, dat dit de 21ste keer is, dat de Gouden Turfsteker wordt uitgereikt aan een Amstelvener die zich op sociaal- en maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt. ‘Dit jaar willen wij deze prijs aan Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt uitreiken. Door zijn werk als museumdirecteur en beeldend kunstenaar het Oude-Dorp van Amstelveen is helemaal op de kaart werd gezet en daardoor heeft het museum een grote waarde en betekenis gekregen voor de gemeente Amstelveen’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Erevoorzitter Michel verwelkomt Jan Verschoor op het feest. Aan de rechterkant staat een verbaasde Schuimlikker uit Ankeveen


'Het museum is zeer onderschat' – vertelde de erevoorzitter, ‘maar door de manier van werken krijgt Jan Verschoor het altijd voor elkaar op alle mogelijke manieren hier een expositie te organiseren en binnen te halen, zoals met Corneille, Anton Heijboer en nu Herman Brood’. Vervolgens zei Michel: 'Het ons is een grote eer om Jan Verschoor de Gouden Turfsteker uit te reiken! Hartelijk applaus voor deze terechte onderscheiding!' Jan Verschoor kreeg naast de prachtige bos bloemen een grote bord met 11 opgeplakte sneetjes bruinbrood met op elke snee een letter van het woord ALLEE. (Het is een grapje in verband met de expositie van de schilderijen en tekeningen van Herman Brood op dit moment in het museum).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De polonaise dansers gaan gewoon door in de zaal


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Deze bierliefhebber wil gewoon op de foto


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Leden van het dweilorkest de Sfeerbonken in actie


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jan Verschoor loopt naar het podium om zijn onderscheiding in ontvangst te nemen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)Michel Becker maakt bekend dat Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt, de Gouden Turfsteker krijgt voor zijn bereikte resultaten van 'zijn' museum in het Oude-Dorp van Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Gouden Turfsteker, de creatie van de Amsterdamse juwelier Jos Bergsma wordt aan de jas van Jan Verschoor bevestigd


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Prins Theo met de nieuwe Gouden Turfsteker eigenaar: Jan Verschoor


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Prins Theo laat met Fred Althoff en Michel Becker het cadeau van de vereniging zien: een 'Nep-Brood schilderij' met 11 bruine boterhammen, waarop met gele verf de letters 'ALLEE' zijn 'geschilderd'. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling in het museum over Herman Brood, waar dit fraaie nep-Brood kunstwerk nu ook komt te hangen.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jan Verschoor tijdens zijn speech


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het bestuur van de vereniging poseert voor de groepsfoto met Jan Verschoor en met een echte turfsteker


Jan Verschoor vertelde in zijn dankwoord in de rumoerige zaal, dat toen hij in 1962 naar hat dorp kwam, hij van de burgemeester (Reijnders), te horen kreeg dat binnen 2-3 maanden het gehele dorp afgebroken zou worden. De inwoners van het dorp vochten uiteraard tegen deze absurde gedachte om hun dorp te kunnen behouden en het is uiteindelijk, weliswaar gedeeltelijk, toch gelukt. Het Oude-Dorp is enorm gegroeid en nu blijkt, dat het dorp heel belangrijk is geworden voor Amstelveen. Verschoor: 'Dus kom naar het museum! Wij gaan dit kunstwerk daar ophangen en veel dank voor deze onderscheiding!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Museumdirecteur Jan Verschoor is heel blij met zijn onverwachte onderscheiding


Als laatste act van de avond (wat ons betreft) was het optreden van volkszanger Dries Roelvink, die op het podium sprong en met groot enthousiasme zijn zomerliedje 'Ik kom eraan (Route du Soleil)' zong. Het kon natuurlijk niet uitblijven, dat veel vrouwen hun smartphone pakten om een selfie te maken met hun idool.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Volkszanger Dries Roelvink is aangekomen in Bovenkerk en hij begint direct te zingen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Amsterdamse volkszanger Dries Roelvink heeft een goed publiek in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De meezingers staan in de eerste rij en zo kunnen ze van heel dichtbij hun idool Dries perfect volgen. Helaas waren de meegebrachte geluidsboxen en de versterker niet goed afgesteld, maar dat heeft bijna niemand opgemerkt en het miniconcert werd een groot succes


Vanaf 20 uur volgden wij in Bovenkerk het lokale carnaval en toen Dries op het podium begon te zingen, was het al 23 uur 30, dus een lange en vermoeiende avond. En wij hebben niet eens de polonaise gedanst en geen bier gedronken! De mensen in de zaal waren helemaal opgepept door de zang en muziek van de volkszanger en door de grote hoeveelheid bierconsumptie ging men zingend en dansend door met het feestvieren. Als u nog nooit zoiets heeft meegemaakt, kunt u volgend jaar in februari 2017 bij de Amstelveense Turftrappers het volgende carnaval eens bijwonen, het is de moeite waard!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.