Bijgewerkt: 21 juni 2024

Groot onderhoud Aalsmeerbaan

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol
27-07-2006

Van 21 augustus tot 6 september 2006 is de Aalsmeerbaan buiten gebruik vanwege groot onderhoud. De baan is gedurende deze periode gesloten voor vliegverkeer. Als alternatief voor de Aalsmeerbaan kan de Buitenveldertbaan in deze periode meer worden ingezet. Hoe de baan gebruikt wordt, is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bij overwegend noordelijke wind wordt de Buitenveldertbaan ingezet als landingsbaan voor verkeer vanuit het oosten. Bij een overwegend zuidelijke wind zal de Buitenveldertbaan als startbaan voor verkeer naar het oosten worden ingezet.

Gevolgen voor de omgeving

De tijdelijke wijziging in baangebruik betekent dat de geluidbelasting ten oosten van de Buitenveldertbaan kan toenemen. De geluidsbelasting tijdens de nachtelijke uren zal nauwelijks verschillen van het reguliere patroon.

Wetgeving

Vanwege groot baanonderhoud is er sprake van een gewijzigde geluidbelasting op enkele handhavingspunten rond Schiphol. Dit was tijdens het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan eerder dit jaar ook het geval. Schiphol heeft hiervoor vorig jaar een beroep gedaan op artikel 8.23 van de Wet luchtvaart. Meer informatie hierover vindt u in het document:
Besluit vrijstelling Schiphol baanonderhoud' (pdf).

Meer informatie over het baanonderhoud vindt u half augustus hier op de website van Schiphol.

Contact

Voor meer informatie over baangebruik kunt u terecht op NOMOS online. U kunt ook zeven dagen per week terecht bij het Informatie- en Klachtenbureau (IKB). Het IKB is bereikbaar op 020 6015555.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.