Bijgewerkt: 18 juni 2024

Groepscursus schaatsen voor basisschoolleerlingen groot succes

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveense Schaatsverening De Poelster
13-10-2013

De Amstelveense Schaatsverening De Poelster laat start schaatsseizoen niet in het water vallen

Vrijdagochtend 11 oktober 2013 om 9.55 uur klonk het eerste startschot van dit schaatsseizoen op de Jaap Edenbaan. Het werd gelost door de Amstelveense wethouder John Levie (o.m. Sport) en hij schoot daarmee Renata en Victor Velthuijsen weg. Die werden fanatiek aangemoedigd door 150 Amstelveense basisschoolleerlingen.

schaatsen Amstelveen
(Foto Dick Vader - 2013)

John Levie, (BBA) wethouder Sport lost het startschot en de schaatsers Renata en Victor Velthuijsen beginnen met de demonstratie op het ijs


Dat ondertussen de hemel ook haar poorten had opengezet deerde de aanwezigen niet. Trappelend stond de Amstelveense jeugd te wachten tot ook zij het ijs op mocht. O.l.v. 14 Poelstertrainers zetten ze de eerste schreden op (kunst)ijs. De meesten deden dit verbazingwekkend goed.

Voor hen niet alleen maar spelletjes op een beperkt stuk ijs! Zij wilde natuurlijk, net als Renata en Victor, de hele ronde maken! Met rode konen en rits naar beneden, kwamen zij meldden, dat ze ‘al weer een rondje ‘ hadden gedaan en nu toch wel even wilden uitrusten. Dan toch maar ‘schipper mag ik overvaren’, maar na drie keer spurtten ze al weer weg voor nog een paar rondjes.

schaatsen Amstelveen
(Foto Dick Vader - 2013)

Een groep Amstelveense basisschoolleerlingen krijgen instructies en het schaatsplezier kan beginnen


Even over elf uur kwam de tweede groep van 150 leerlingen het ijs op en die waren al even enthousiast. De meegekomen ouders keken wel wat benauwd naar de plassen op het ijs, maar de kinderen zaten er niet mee! Na afloop op de foto en met een beker warme chocolademelk werd hun eerste ‘ijservaring’ afgesloten.

De groepscursus voor de basisschoolleerlingen vond plaats in het kader van het 50 jarig jubileum van de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster. Op 30 april 1964 is de schaatsvereniging opgericht.  Met de groepscursus voor de basisscholen hoopte De Poelster het plezier van het schaatsen over te brengen op de Amstelveense jeugd.

De laatste twee jaar is er al veel jeugd enthousiast aan het schaatsen geweest op de landijsbaan van de Poelster en de daarnaast gelegen Poel. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het is mogelijk bij De Poelster op de Jaap Edenbaan te schaatsen op vrijdagmiddag van 16.55 uur tot 17.55 uur en op zaterdagochtend van 9.35 uur tot 10.35 uur.

Spelenderwijs worden de kinderen de beginselen van het schaatsen bijgebracht. Hierbij wordt gewerkt met groepjes van ongeveer 10 kinderen, onder leiding van ervaren jeugdschaatsbegeleiders. Start nu met jeugdschaatsen, dan rijd je direct weg als het deze winter weer gaat vriezen! Meer informatie: jeugdschaatsen@poelster.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.