Bijgewerkt: 2 december 2021

Groep 8 scholieren bezoeken het raadhuis van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-05-2013

Leerlingen van de basisscholen Pionier, de Piet Hein, Palet Noord en de Cirkel zetten op 23 en 24 mei 2013 het Raadhuis op stelten. Om kinderen te betrekken bij de gemeente nodigt de Amstelveense gemeenteraad leerlingen en hun leerkracht uit voor een bezoek. Tegelijkertijd loopt er een opstelwedstrijd met als titel "Als ik de baas van Amstelveen was dan..."

Verschillende scholen reageerden op de uitnodiging van de gemeenteraad. De leerlingen worden ontvangen door de raadsleden en wethouders of burgemeester voor een presentatie en een spelletje “Raad-Ren-Je-Rot!” Dit gebeurt op 23 en 24 mei. Later in juni is er nog een dag gepland.

raad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De raadzaal van Amstelveen tijdens een stemronde


Daarnaast is er een opstelwedstrijd. Alle kinderen, tot en met twaalf jaar, die in Amstelveen wonen, mogen al hun ideeën opschrijven over wat zij in Amstelveen zouden veranderen als zij de baas zouden zijn. Er is een flink aantal opstellen binnengekomen!

Met originele wensen, bijvoorbeeld langere weekeinden voor alle kinderen, het beschilderen van de onderkant van de grijze saaie bruggen, of het afschaffen van belastingen. Deze opstellen staan op de Facebook-pagina van de gemeenteraad (www.facebook.com/gemeenteraadamstelveen ). Wie de meeste "likes" krijgt, mag een dag op stap met de burgemeester!

Het is de eerste keer, dat de gemeenteraad leerlingen van de basisschool uitnodigt. Meestal zijn het leerlingen van de middelbare scholen die een raadsdebat naspelen onder begeleiding van raadsleden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS