Bijgewerkt: 26 mei 2024

Groep 6 on the move

Nieuws -> Sport

Bron: GGD Amstelland de Meerlanden
04-01-2007

In het schooljaar 2006-2007 doen zeven basisscholen uit Amstelveen mee aan Groep 6 on the move. De Westwijzer, Karel Eykmanschool, de Wending, Michiel de Ruyterschool, Palet-Noord, Palet-Zuid en de startende Pionier besteden dit schooljaar extra aandacht aan voeding en bewegen, met de nadruk op leuk en gezond! Steeds meer scholen in Amstelland de Meerlanden doen mee met het project Groep 6 on the move.

Kinderen, leerkrachten en ouders van de groepen 6 besteden in de lessen aandacht aan gezonde voeding en het belang van voldoende bewegen. Daarnaast bedenken zij samen een aantal activiteiten waarin bewegen of voeding een rol speelt, zoals het maken van een gezond (kerst)buffet of een sportactiviteit in de buurt van de school.

Ijsbaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Scholieren op de ijsbaan van Amstelveen


Een aantal leerlingen heeft geschaatst op de ijsbaan in het Stadshart van Amstelveen. Dit éénmalige uitje stimuleert kinderen - als zij het schaatsen erg leuk vinden — om te schaatsen op natuurijs, naar de Jaap Edenbaan in Amsterdam te gaan, maar ook om te skaten voor de deur op straat! Op deze manier wordt de link gelegd met het bewegen dicht bij huis en buitenspelen.

Begeleiding van het project is in handen van GGD Amstelland de Meerlanden en het Amstelveens Sportbedrijf. Zij ondersteunen de scholen en ouders en helpen bij het organiseren van de activiteiten. Het streven van de organisatie van Groep 6 on the move is dat alle kinderen voldoen aan de Norm Gezond Bewegen, dat is per dag 1 uur matig intensief bewegen en twee keer per week zeer intensief.

Externe link: GGD Amstelland de Meerlanden


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.