Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Groenhof niet groter

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
12-12-2007

De gemeente ziet niets in grootschalige uitbreiding van het winkelcentrum Groenhof. Plannen van eigenaar Corio Netherlands Retail worden naar de prullenmand verwezen. Alleen een beperkte uitbreiding is bespreekbaar.

Corio heeft eerder dit jaar plannen ingediend voor uitbreiding van de twee supermarkten in het winkelcentrum plus ruim 900 vierkante meter extra winkelruimte. Onderdelen van het plan zijn verder een parkeerdek op het bestaande winkelcentrum, het bijbouwen van twee parkeergarages en de bouw van appartementen op de plek van het huidige parkeerdek en De Bolder. Het artsenlab zou volgens de plannen ook worden uitgebreid.

Jan-Willem Groot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


De vergroting is al een oude wens van zowel Corio als de winkeliers. De gemeente wijst de gewenste uitbreiding af, op basis van het lopende detailhandelsbeleid. Wethouder Jan-Willem Groot (Economische Zaken) vindt vooral grotere supermarkten in Groenhof teveel van het goede worden tegen het licht van ontwikkelingen in omliggende wijken.

,,In het Keizer Karelpark zijn twee tamelijk kleine supermarkten, aan de Van der Hooplaan en aan de Lindenlaan, die we graag wat groter zien. Verder zijn er uitbreidingsplannen voor Middenhoven en Westwijk. Groenhof is al een goed draaiend winkelcentrum met een mooi aanbod, dat ook klanten uit andere wijken trekt. Maar wat we niet willen is dat er veel mensen naar andere wijken moeten rijden voor hun boodschappen. Want dat levert meer verkeer en parkeerdruk op.”

Groenhof Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Winkelcentrum Groenhof met een filiaal van Albert Heijn


Groot wil wel praten over onderdelen van de plannen. Aan eigenaar Corio wordt nu gevraagd haalbare onderdelen van het plan opnieuw op hun haalbaarheid te bekijken zonder dat er sprake kan zijn van een grote uitbreiding. Ron Welling van Corio is niet blij met de opstelling van de wethouder. ,,We zijn hier al heel lang mee bezig” zegt hij. ,,Onze bedoeling is voor bestaande winkeliers wat meer ruimte te creëren, zodat zij hun bestaande klanten beter kunnen bedienen.”

,,Alles heeft nu eenmaal de neiging wat groter te worden,” vervolgt Welling. ,,Als wij de kans niet krijgen, dan zal dat de positie van Groenhof in de markt verzwakken.” Wat meer klandizie verwacht hij wel door uitbreiding van het ziekenhuis en de nieuwbouw van KPMG.

Welling heeft in januari 2008 een gesprek met de gemeente. ,,We hebben een mooi plan,” zegt hij. ,,We denken ook het parkeren mooi te hebben opgelost. Dat we van de gemeente eventueel alleen woningen kunnen bouwen, daar gaat het ons niet om.”

De winkeliersvereniging van Groenhof kon nog niet op de plannen reageren. Zij was nog niet over de plannen van Corio geïnformeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.