Bijgewerkt: 3 oktober 2023

GroenLinks vindt de berichtgeving rond KPMG zorgelijk

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
15-05-2014

Voorkom tweede leegstaande kolos in Amstelveen

De fractie van GroenLinks in de Amstelveense gemeenteraad maakt zich zorgen over de recente berichtgeving rondom KPMG. Daarin wordt gesuggereerd, dat de accountant zijn ‘nieuwe’ pand langs de A9 kwijt wil. GroenLinks wil, dat het college van B en W zo snel mogelijk met KPMG om tafel gaat om de kwestie te bespreken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het hoofdkantoor van KPMG aan de Laan van Langerhuize 1 in Amstelveen


De Telegraaf opende vanochtend met het verhaal, dat accountant KPMG zou willen vertrekken uit haar kantoor in Amstelveen. Deze zou te groot en te duur zijn. Kenners uit de markt vermoeden, dat het pand moeilijk te verhuren is aan een ander. GroenLinks-Amstelveen fractievoorzitter Axel Boomgaars: “Naast het oude KPMG-gebouw, ook deze nieuwe locatie leeg laten staan zou rampzalig zijn voor Amstelveen. Er is voor zo veel groepen mensen - studenten, ouderen - ruimte tekort, dan zijn duizenden vierkante meters leegstand onverteerbaar. Het oude gebouw begint al een schandvlek te worden, daar wil je geen tweede bij.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


KPMG zelf geeft aan in gesprek te zijn met partijen over mogelijke onderhuur. Direct vertrek lijkt dus niet aan de orde. Boomgaars: “Het is natuurlijk de vraag, of de soep zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend. KPMG heeft nog gewoon een contract van 11 jaar in Amstelveen en kunnen daar niet zonder meer voortijdig doorheen breken. Anderzijds, als je ook ziet, dat het al jaren duurt om het oude gebouw een nieuwe bestemming te geven, is zelfs die termijn niet heel lang.”

GroenLinks wil, dat het college van B en W zo snel mogelijk met de accountants om tafel gaat voor een oplossing. Zij zal daarover in de aankomende commissievergadering ABM op 22 juni mondelinge vragen stellen. “De gevolgen voor de lokale economie kunnen groot zijn, en als gemeente lijken we niet direct een instrument te hebben om de kwestie op te lossen. Maar we kunnen dit ook niet zomaar laten gebeuren. KPMG wilde uit hun oude gebouw weg vanwege ruimtegebrek. Als ze dan nu een kleinere locatie zoeken, waarom zouden ze dan bijvoorbeeld niet teruggaan naar de oude stek? De gemeente moet hier wat GroenLinks betreft bovenop blijven zitten,” aldus BoomgaarsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.