Bijgewerkt: 4 maart 2024

GroenLinks wil miljoenen voor Groene As niet verliezen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
09-06-2013

De Amstelveense raadsfractie van GroenLinks roept wethouder Levie op, werk te maken van het voltooien van de ecologische zone 'Groene As' aan de Nesserlaan. Er is geld beschikbaar vanuit de provincie en Den Haag, maar dan moet Amstelveen wel tijdig meewerken. Bij de aankomende commissie RWN zal de fractie vragen, wat de wethouder vindt.

Afgelopen week kwam Stichting Beschermers Amstelland met een bericht over de mogelijkheid om de Groene As (de ecologische zone tussen Spaarnwoude en Amstelland) te voltooien door het deel langs de Nesserlaan in Amstelveen voor dit natuurgebied in te richten. De stichting zegt, dat Amstelveen haar grond die daarvoor nodig is niet beschikbaar wil stellen, wethouder Levie zegt, dat hij er nog een standpunt over in moet nemen. GroenLinks vindt, dat de gemeente zo’n kans hoe dan ook, niet aan haar neus voorbij mag laten gaan.


Grotere kaart weergeven De Nesserlaan in Amstelveen

GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars: ‘Wat duidelijk is, is dat er snel gehandeld moet worden. De provincie lijkt positief en er ligt geld van het Rijk: alles bij elkaar mogelijk zo’n 2,5 miljoen van anderen voor Amstelveen. Als de gemeente haar grond beschikbaar zou stellen, kunnen we bij de Nesserlaan een natuurgebied inrichten met bovendien veel ruimte voor fiets- en wandelpaden. Wij gaan ervan uit, dat wethouder Levie zo’n kans met beide handen aangrijpt! Er zijn uitgebreidere en beperktere varianten mogelijk, daar kunnen we het over hebben, maar niks doen is geen optie.’

Een deel van het geld staat nu klaar voor verschillende projecten die voor 2015 een bestemming moeten krijgen. Nu is dus het moment om daar ja op te zeggen, want anders is het geld mogelijk weg. GroenLinks zal daarom in de aankomende commissievergadering Ruimte Wonen en Natuur op dinsdag 18 juni 2013 wethouder Levie vragen naar de stand van zaken en hem oproepen deze kans te grijpen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.