Bijgewerkt: 25 juni 2024

GroenLinks wil laaggeletterdheid aanpakken in woord en daad

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
16-04-2013

GroenLinks-Amstelveen is blij met de eerste bijeenkomst die de gemeente heeft georganiseerd over laaggeletterdheid. De problematiek was aangekaart door raadslid Dorien Mijksenaar, die het evenement van de taalambassadeurs naar Amstelveen haalde. Maar het moet niet alleen een feestje blijven, de gemeente moet aan de slag met het helpen van Amstelveners die moeilijk kunnen lezen en schrijven.

Afgelopen vrijdag 12 april 2013 was er in het raadhuis een feestelijke bijeenkomst rondom laaggeletterdheid. Hier werden de zogenaamde taalambassadeurs van Noord-Holland benoemd: mensen die vroeger zelf moeite hadden met lezen en schrijven, en nu anderen met hetzelfde probleem op weg helpen. Het thema laaggeletterdheid in Amstelveen was op de kaart gezet door GroenLinks-raadslid Dorien Mijksenaar, die dit evenement ook naar Amstelveen haalde.

mijksenaar Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Initiatiefneemster, Dorien Mijksenaar raadslid van GroenLinks-Amstelveen in de raadzaal


Mijksenaar: “Het was een feestelijke kick-off, maar inwoners van Amstelveen die problemen hebben met lezen en schrijven zijn daar alleen nog niet mee geholpen. De gemeente moet het probleem echt opsporen, want er is veel schaamte. Niet wachten, totdat mensen zichzelf melden voor een cursus, maar ze opzoeken. Wij gaan er dus vanuit, dat het niet bij een leuk persmoment blijft, maar dat wethouder Koops haar woorden ook om gaat zetten in daden.”

Tijdens de bijeenkomst werd aan de wethouder een intentieverklaring overhandigd met de vraag die te ondertekenen. Daarbij belooft de gemeente zoveel mogelijk te doen om laaggeletterdheid aan te pakken. “Dat zou al een goed begin zijn.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.