Bijgewerkt: 2 oktober 2022

GroenLinks vindt noodzakelijk om scherp te zijn op Amstelveenlijn

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
23-06-2014

Net nu komende zomer belangrijke beslissingen genomen moeten worden omtrent de Amstelveenlijn, heeft Amsterdam aangekondigd opnieuw te willen kijken naar het doortrekken van de Noord-Zuid-lijn. GroenLinks-Amstelveen heeft zich altijd uitgesproken voor een metro, maar dat nu nog gaan onderzoeken brengt veel extra onzekerheid mee. GroenLinks wil daarom, dat Amstelveen bovenop dit dossier zit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tram 5 nadert halte Binnenhof in Amstelveen


Vorige week kondigde het nieuwe college van B en W van Amsterdam aan, dat ze alsnog wil dat de Noord-Zuid-lijn doorgetrokken wordt naar Amstelveen. Volgens GroenLinks biedt het doortrekken van de metro naar Amstelveen kansen voor beter OV. Echter, ondertussen zijn er al verregaande afspraken gemaakt over een nieuwe sneltram en lijn 5. GroenLinks-Amstelveen raadslid Tessa van Wijnen: “Een doorgetrokken metroverbinding blijft interessant, maar deze zomer worden er eigenlijk belangrijke beslissingen gemaakt over de verbouwing van de Amstelveenlijn en station Zuid, en het is dus tijd om snel te weten welke kant we opgaan.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Er zijn in het verleden namelijk verschillende metro-opties voorbijgekomen die helemaal geen verbetering zijn voor Amstelveen, zoals de metro laten stoppen bij de VU en dan enkel nog een tram door naar Amstelveen. Van Wijnen: “Eigenlijk komt het erop neer, dat een buurgemeente bouwplannen heeft met grote gevolgen voor Amstelveen. Dat zou best kansen kunnen bieden, maar brengt ook risico’s met zich mee. Volgens GroenLinks is het dus zaak, dat Amstelveen erbij zit om goed OV voor de toekomst veilig te stellen.”

Daarom vindt GroenLinks ook, dat het Amstelveense college van B en W bovenop de nieuwe plannen moet zitten. “Wij zijn een belangrijke gesprekspartner en moeten zorgen, dat we aan tafel zitten. Een afwachtende houding kunnen we onszelf niet permitteren. Het is zo’n groot project, met zoveel spelers. Het mag geen slikken-of-stikken worden en laten we zorgen, dat hier iets moois voor Amstelveen uitkomt,” aldus Van Wijnen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.