Bijgewerkt: 14 juli 2024

GroenLinks op de fiets naar school

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
10-09-2012

'De scholen zijn weer begonnen!', staat op de spandoeken van de gemeente en Veilig Verkeer Nederland. GroenLinks Amstelveen voegt daar aan toe: 'En wij gaan natuurlijk op de fiets!' Om fietsen naar school te promoten hield de partij een actie pp maandag 10 september 2012 bij de Willem Alexanderschool in Middenhoven.

Dit, omdat het schooljaar weer is begonnen en de partij jongeren en hun ouders wil stimuleren de fiets naar school te pakken. GroenLinks-raadslid Albert Maarse: “Als er meer kinderen op de fiets naar school zouden gaan, zou het rondom de scholen minder druk met auto's zijn en daardoor veiliger voor alle verkeersdeelnemers. Ook is fietsen leuk en gezond en zijn kinderen die op de fiets naar school gaan actiever bij het verkeer betrokken, waardoor ze beter worden opgeleid tot zelfstandige verkeersdeelnemers.”

sticker Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2012)

Raadslid van GroenLinks-Amstelveen, Axel Boomgaars deelt stickers uit met 'Ik ben een held want ik fiets naar school!'


GroenLinks vindt het daarom belangrijk om het gebruik van de fiets op weg naar school zo veel mogelijk te stimuleren. De partij wil dan ook een stukje aan de leus vastplakken: “De scholen zijn weer begonnen – en wij gaan natuurlijk op de fiets!” Bij de actie deelde ze stickers uit met “Ik ben een held want ik fiets naar school!” om de fietsende scholieren in het zonnetje te zetten.

Zoals ieder jaar voert de gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland de campagne “De scholen zijn weer begonnen!” Met deze campagne wordt iedereen eraan herinnerd, dat er weer extra veel onervaren verkeersdeelnemers op de weg zijn en dat iedereen dus extra goed moet opletten om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Als onderdeel van de campagne worden in de nabijheid van een aantal scholen spandoeken opgehangen met de tekst “De scholen zijn weer begonnen!” GroenLinks Amstelveen staat achter het doel van de campagne. De partij constateert echter ook, dat een deel van het gevaar ligt bij het gedrang van alle auto's rondom de scholen. Veel kinderen die in de buurt van de school wonen worden toch met de auto naar school gebracht.

Ook proberen veel ouders met hun auto zo dicht mogelijk bij de deur van de school te komen, zelfs als het daardoor rondom de school onveilig druk en onoverzichtelijk wordt. Met deze actie wil GroenLinks daar iets aan doen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.