Bijgewerkt: 22 juli 2024

GroenLinks-Amstelveen wil veranderingen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
27-11-2017

GroenLinks heeft afgelopen weekend op de ledenvergadering gekozen voor verandering in Amstelveen. De partij heeft met het nieuwe programma voor de gemeenteraadsverkiezingen een duidelijke keuze gemaakt voor een betrokken samenleving, waarin alle inwoners van Amstelveen de waardering krijgen die ze verdienen. Ook werd de kandidatenlijst voor de verkiezingen definitief gemaakt, lijsttrekker is Martin Kortekaas, die ook nu al fractievoorzitter is.

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2017)

Martin Kortekaas fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


De Algemene Ledenvergadering van GroenLinks-Amstelveen heeft zondag de voorgestelde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar unaniem goedgekeurd. Het nieuwe verkiezingsprogramma werd op een aantal punten geamendeerd en wordt begin december gepubliceerd. GroenLinks kiest voor een betere verdeling van de welvaart en wil experimenten met een basisinkomen, te beginnen met regelarme bijstand. GroenLinks lijsttrekker Martin Kortekaas: 'Een algemeen basisinkomen voor iedereen kan een einde maken aan armoede en is ook een antwoord op banenverlies door robotisering.' Een ander speerpunt in het programma is de betaalbaarheid van woningen, met extra aandacht voor starters en ouderen.

Uiteraard heeft de groene partij in het programma ook veel aandacht voor een schone leefomgeving en duurzaamheid. 'De inwoners van Amstelveen hebben recht op schone lucht en dan kan Schiphol echt niet verder groeien en mag op de A9 maximaal 80 km/h gereden worden' - aldus Kortekaas. Ook doet de partij voorstellen om nu echt resultaat te gaan halen bij het isoleren en energiezuinig maken van woningen. Zo kan de energierekening omlaag en wordt de klimaatverandering aangepakt.

Dat de huidig fractievoorzitter Martin Kortekaas ook lijsttrekker wordt bij de verkiezingen volgend jaar, was met de kandidatenlijst al eerder bekend gemaakt. GroenLinks heeft op de lijst een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten, die ervoor gaan strijden dat Amstelveen kiest voor eerlijk delen en een gezonde leefomgeving. Lijstduwer is Axel Boomgaars, die vorig jaar afscheid nam als raadslid, na jarenlang naam te hebben gemaakt als voorvechter van vrijzinnige en groene politiek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.