Bijgewerkt: 18 juni 2024

GroenLinks-Amstelveen wil veilige afrit bij A9

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
17-05-2024

GroenLinks-Amstelveen vraagt aan het College van Burgemeester en Wethouders om een afrit van de A9 veiliger te maken. Het gaat om de afrit bij het grote KPMG-gebouw: de afrit kruist daar de Burgemeester Boersweg. In de afgelopen weken zijn er drie ongelukken gebeurd op die plek.

Simon Lutz van GroenLinks wijst erop dat de situatie daar erg onoverzichtelijk is, door afzettingen en een wegversmalling. De situatie bij het viaduct van de A9 is onduidelijk. ‘Eigenlijk kun je erop wachten dat het daar misgaat. En dat gebeurt dus ook,’ aldus Lutz.

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2024)

Stieneke Kruijer en Simon Lutz bij afrit A9/Burgemeester Boersweg

Collega-raadslid Stieneke Kruijer vindt dat het niet verantwoord is om de huidige toestand te laten voortbestaan. ‘Ik ben geen statisticus,’ zegt ze, ‘maar drie ongelukken achter elkaar is geen toeval. Er is al iemand in het ziekenhuis beland.’ Ze roept de gemeente daarom op, nú aanpassingen aan te brengen.

Simon Lutz verduidelijkt: we willen vooral dat de gemeente zorgt voor beter zicht. ‘En als het niet anders kan, zou de gemeente de verkeersstroom moeten aanpassen, of de kruising zelfs afsluiten voor een deel van het verkeer.’ Lutz en Kruijer willen niet invullen welke maatregel de gemeente moet nemen. ‘Als het doel maar is: de veiligheid verhogen. Geen ongelukken meer, wegwerkzaamheden of geen wegwerkzaamheden!’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.