Bijgewerkt: 28 september 2022

GroenLinks-Amstelveen wil stoppen met wilde- dieren shows

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
31-03-2016

Zaterdag 26 maart 2016 was er een evenement op het Stadshartplein in Amstelveen, waarbij er naast kraampjes en kermisattracties een show met uilen aanwezig was. Kinderen konden tegen betaling een van de vogels aaien die vastgeketend zaten aan houten blokken en zonder beschutting op het plein stonden uitgestald.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Een Siberische uhu gefotografeerd tijdens het Lentefeest opgevoerde roofvogelshow op Speelboerderij Elsenhove in april 2010


GroenLinks-Amstelveen vindt, dat shows met wilde dieren, of vogels niet passen bij de manier, waarop we in Amstelveen omgaan met dieren. Daarom heeft de fractie van GroenLinks schriftelijke vragen gesteld om er opheldering over te krijgen, of het College hiervan op de hoogte was en hoe daarmee wordt omgegaan. De Vogelbescherming Nederland en enkele andere organisaties die zich inzetten voor in het wild voorkomende dieren spreken zich al jaren actief uit tegen dit soort shows. Er wordt een verkeerd beeld van wilde vogels gegeven en het welzijn van vogels komt vaak niet op de eerste plaats.

GroenLinks wil, dat shows of presentaties met wilde dieren en vogels niet meer worden toegestaan in Amstelveen. Kinderen kunnen op veel manieren over dieren leren en daar ervaringen mee opdoen. Het is daarvoor niet nodig wilde dieren te exposeren en ze tegen betaling geaaid te laten worden. In 2015 werd het verboden wilde (zoog)dieren in circussen te houden. Dit verbod geldt niet voor presentaties van wilde vogels, hoewel de overwegingen bij het circusverbod vaak ook gelden voor roofvogelshows.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.