Bijgewerkt: 28 september 2022

GroenLinks-Amstelveen wil groengebieden verbinden

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
15-03-2016

Een motie van GroenLinks-Amstelveen om de groengebieden in de Noorder Legmeerpolder met elkaar te verbinden is woensdag 9 maart 2016 tijdens de gemeenteraadsvergadering unaniem aangenomen. De komende jaren moet de transformatie van de oude glastuinbouw in die polder vorm krijgen. GroenLinks wil graag, dat aanwezige agrarische gronden en ander groen slim met elkaar verbonden worden, zodat een waardevol groen gebied ontstaat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Tessa van Wijnen, gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen, lid van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN)


De Noorder Legmeerpolder is een divers gebied met klein- en grootschalige glastuinbouw, een bedrijventerrein, maar ook woningen en caravanloodsen. De mogelijkheden om het gebied verder te ontwikkelen zijn op dit moment beperkt. Bedrijven hebben onvoldoende duidelijkheid over wat er zal kunnen en mogen en kunnen daardoor niet aan de slag met plannen voor de toekomst. Dat is de reden, dat de gemeente nu werkt aan een nieuwe visie voor dit gebied.

GroenLinks-Amstelveen vond, dat dit moment aangegrepen moet worden om ook de groenstructuur stevig neer te zetten. Raadslid Tessa van Wijnen: “Het is goed om te merken, dat wethouder Bot al stappen heeft gezet in deze richting door bijvoorbeeld het groen op de oude spoordijk aan te sluiten.” De ChristenUnie was mede- indiener van de motie, die door alle partijen werd gesteund.

De gemeente heeft geen eigen grond in de Noorder Legmeerpolder. De wens van de gemeente om een recreatiegebied aan te leggen, moet vooralsnog dus in de koelkast. Met het oog op de nog aan te leggen woonwijk de Scheg en een behoefte vanuit de regio, ziet GroenLinks daar nog een punt voor de toekomst in.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.