Bijgewerkt: 13 augustus 2022

GroenLinks-Amstelveen wil betaalbare en zelfstandige woonvormen voor ouderen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
09-10-2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 organiseert GroenLinks-Amstelveen een bijeenkomst voor alle bewoners van Amstelveen om met elkaar te praten over de problemen omtrent betaalbare ouderen woningen en mogelijke woonoplossingen. Om 13.00u zijn geïnteresseerden welkom in de buurtkamer Keizer Karelpark te Amstelveen.

GroenLinks vraagt al jaren aandacht voor dit onderwerp in de gemeenteraad. De partij ontvangt veel klachten van Amstelveners over de kansen die ouderen hebben op de woningmarkt. Raadsleden Stieneke Kruijer en Cheimaa Aouni: 'Wij ontvangen regelmatig berichten van ouderen die geen kant op kunnen! De mensen staan vaak al jaren ingeschreven en willen het liefst zo snel mogelijk een betaalbare woning, die geschikt is voor zelfstandig wonende ouderen. In Amstelveen hebben deze ouderen, die hier vaak al hun hele leven wonen, geen kans.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks-Amstelveen woordvoerder Wonen en Natuur en Stieneke Kruijer raadslid van GroenLinks-Amstelveen woordvoerder van Zorg, sociale zaken, onderwijs, armoede en cultuur


Naast het gesprek dat we tijdens de bijeenkomst met elkaar zullen voeren, zijn er ook sprekers aanwezig, die meer informatie geven over de mogelijke oplossingen. Chrétien Mommers, eigenaar van adviesbureau Moad, zal een presentatie geven over de verschillende woonvormen die voor ouderen bestaan. Hierbij kan gedacht worden aan kangoeroewoningen, mantelzorgwoningen, levensloop bestendige woningen etc. (Een kangoeroewoning is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen of wooneenheden onder één dak)

Een bestuurslid van de Stichting Knarrenhof zal aanwezig zijn om een toelichting te geven op de Meergeneratiehofjes die de stichting in het land op verschillende locaties ontwikkeld. Dit is een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen. Locatie: Buurtkamer Keizer Karelpark Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen. Datum: zaterdag 23 oktober 2021. Tijd: 13.00-15.00 uur. Belangrijke informatie: i.v.m. de doelgroep wordt aan de deur gecontroleerd op een geldig coronabewijs. Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst! Deel het ook via social media. Laten we samen Amstelveen veranderen! Gaarne aanmelden bij fractie@groenlinksamstelveen.nl .

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.