Bijgewerkt: 4 maart 2024

GroenLinks-Amstelveen wil besluit Stadshart uitstellen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
09-06-2013

GL: ‘Besluit Stadshart uitstellen om belangen bewoners alle aandacht te geven’

De Amstelveense raadsfractie van GroenLinks wil, dat de besluitvorming over de uitbreiding van het Stadshart uitgesteld wordt tot september 2013. Dat uitstel moet de wethouder volgens GroenLinks benutten om een rapport te maken, waarin de belangen en zorgen van bewoners alle aandacht krijgen.

Fractievoorzitter Axel Boomgaars: ‘Het is natuurlijk volstrekt belachelijk om jaren met Unibail Rodamco te praten en hun visie volledig over te nemen, maar bewoners op een achternamiddag te overvallen en ze krap een maand de gelegenheid te geven er ook nog iets over te zeggen’.


Grotere kaart weergeven Het gebied in Amstelveen, waar UnibailRodamco het Stadshart annex winkelcentrum wil uitbreiden

Axel Boomgaars: ‘Vorige week zijn de bewoners overvallen door de plannen voor de uitbreiding van het Stadshart. Plannen die voor hen als bewoner mogelijk hele grote en nare consequenties zullen hebben. GroenLinks maakt zich met hen grote zorgen. Heeft het Amstelveense gemeentebestuur nog een hart voor bewoners? Of gaan ze gewoon bikkelhard voor het grote geld? De beroerde communicatie was in ieder geval een uiterst slecht voorteken.’

GroenLinks begrijpt, dat wethouder Groot vanuit economisch perspectief voordelen ziet van de uitbreiding van het Stadshart. Maar GroenLinks herinnert de wethouder er aan, dat hij is ook wethouder Volkshuisvesting.‘Vanuit het perspectief van de bewoners heeft dit plan voornamelijk nadelen. Het is onbegrijpelijk, dat die nadelen niet alle aandacht krijgen in de huidige plannen’, aldus Boomgaars.

GroenLinks vindt, dat bewoners in belangrijke mate de voorwaarden dienen aan te geven, waaronder een uitbreiding van het Stadshart al dan niet zou kunnen. In het raadsvoorstel staat nu alleen wat het College voor hen bedacht heeft, maar helaas zonder bewoners daarbij te betrekken.

‘GroenLinks zal nooit instemmen met dit plan als er geen duidelijke afspraken gemaakt zijn om die nadelen zoveel mogelijk weg te nemen. Als de wethouder er namelijk van overtuigd is dat er een goede regeling met de bewoners getroffen kan worden, dan zou het verzet om moeten slaan in vrijwillig vertrek. Dat zien wij nu niet gebeuren.’

GroenLinks pleit daarom voor uitstel van de besluitvorming tot na de zomer. Die extra maanden moet de wethouder gebruiken om alle zorgen van bewoners te adresseren. Bij de commissievergadering van dinsdag 18 juni 2013 wil GroenLinks aan de wethouder een lijst vragen aanbieden die in het aanvullende rapport beantwoord moeten worden.

De fractie roept bewoners op hun vragen en voorwaarden daarom te e-mailen aan fractie@groenlinksamstelveen.nl. GroenLinks is ook aanwezig op de algemene informatieavonden op 10 en 17 juni om ook daar zoveel mogelijk vragen te verzamelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.