Bijgewerkt: 22 juli 2024

GroenLinks Amstelveen wil alternatief verkeersplan voor de Ouverture

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks Amstelveen
13-08-2023

GroenLinks in de Amstelveense gemeenteraad wil dat het college van B en W met een alternatief verkeersplan komt voor de Ouverture. Dat is de weg die pal naast de Beneluxbaan onder de A9 doorgaat.Door werkzaamheden aan de A9 is de weg daar versmald. Raadslid Stieneke Kruijer: 'Drie keer raden wie de pineut is. Juist: de fietser en de voetganger.' In de huidige situatie mogen auto’s nog wel door de Ouverture, maar fietsers en voetgangers niet.

Kruijer is kwaad. 'Voor de zoveelste keer word je als fietser of voetganger behandeld als tweederangs burger. En dat terwijl er al beperkingen zijn bij de andere doorgangen onder de A9, zoals bij het Kazernepad.' Burgerraadslid Simon Lutz valt haar bij: 'Een auto kan makkelijker omrijden en die is dan veel minder tijd kwijt. Stel dat je als voetganger in Bankrashof moet zijn. Je bent dan minstens 5 minuten langer onderweg.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Stieneke Kruijer en Simon Lutz van GroenLinks Amstelveen bij het afgesloten fietspad voor de Ouverture

De raadsleden roepen het college op om zo snel mogelijk met een alternatief verkeersplan te komen voor de Ouverture. Ze willen dat daarin rekening wordt gehouden met vooral de zwakke verkeersdeelnemers. Lutz: 'Je kunt niet verwachten dat fietsers en voetgangers die hier aankomen, de omweg nemen via het Keerpunt. Je ziet dan ook dat ze het doorgangsverbod negeren en alsnog de weg opgaan. Levensgevaarlijk.' Stieneke Kruijer: 'De gemeente lijkt te zeggen: fietsers en voetgangers, breek je nek voorzichtig, toi toi toi. Dat moet je niet willen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.