Bijgewerkt: 1 maart 2024

GroenLinks-Amstelveen vragen over verkeersborden voor fietsers en voetgangers langs Zonnestein

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
04-02-2019

Op 29 januari 2019 heeft GroenLinks- Amstelveen in de commissievergadering Commissie voor Ruimte, wonen en natuur gevraagd om betere informatie voor fietsers en voetgangers bij de grootschalige projecten die op dit moment worden uitgevoerd in Amstelveen. Dit naar aanleiding van diverse klachten die zijn binnengekomen bij de fractie over het niet tijdig communiceren voor het verwijderen van twee fietsenstallingen en de onoverzichtelijke oversteekplaats voor voetgangers aan de Zonnestein.

De komende jaren zal Amstelveen in de steigers staan, dit vanwege de verbreding van de A9 en door de inpassing van de toekomstige Amstelveenlijn. De fractie van GroenLinks Amstelveen heeft geconstateerd dat er een overmaat aan borden is neergezet om automobilisten op de Beneluxlaan te wijzen op de wegwerkzaamheden. Dit, terwijl het verwijderen van twee fietsenstallingen aan de Zonnestein maar enkele dagen van tevoren is gecommuniceerd richting de inwoners. Ook zijn diverse klachten binnengekomen over de onoverzichtelijke oversteekplaats aan de Zonnestein.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Fietsenstalling bij Zonnestein in de zomer van 2018


GroenLinks- Amstelveen raadslid Cheimaa Aouni: 'Wij zijn verbaasd over het feit dat goede voorzieningen zijn getroffen voor het omleiden van de auto’s, maar te laat wordt gecommuniceerd over de voorzieningen voor de voetgangers en de fietsers.' De grootste oppositiepartij heeft daarom mondelinge vragen gesteld aan de wethouder met als doel de communicatie richting fietsers en voetgangers te verbeteren.

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer gaf aan dat in de nieuwbrief is aangegeven dat de fietsenstallingen verwijderd zouden worden. Bij Zonnestein is te laat gecommuniceerd, pas vier dagen van tevoren is een bord opgehangen, door een fout van de aannemer. In het vervolg zal de termijn van drie weken gehanteerd worden, verzekerde de wethouder. GroenLinks-Amstelveen roept inwoners op om klachten over communicatie te melden bij de fractie, zodat deze aangekaart kunnen worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.