Bijgewerkt: 1 december 2022

GroenLinks-Amstelveen doet mee aan World Cleanup Day 2022

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
14-09-2022

Ook GroenLinks in Amstelveen roept alle inwoners op om op zaterdag 17 september 2022 zwerfvuil op te ruimen. Op die dag is het World Cleanup Day (Wereld Schoonmaak Dag). GroenLinks sluit zich aan bij de actie op Uilenstede, die om 10.30 vertrekt vanaf het Sportcentrum Uilenstede.

'Het is een kwestie van fatsoenlijk gedrag. Fatsoenlijk gedrag om geen vuil zo maar weg te gooien. Maar als het er dan toch ligt, is het een kwestie van fatsoenlijk gedrag om het ook op te ruimen. GroenLinks doet van harte mee aan World Cleanup Day. Wij vinden van alles van de overlast van Schiphol en van het behoud van biodiversiteit of van klimaatmaatregelen in Amstelveen. Dat zijn stevige standpunten en grote woorden. Gelukkig kunnen we ook zelf iets dóen: de wereld een beetje schoner maken' – zegt Simon Lutz van GroenLinks.GroenLinks sluit zich aan bij andere groepen die zich op Uilenstede verzamelen. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden op duurzaamamstelveen@gmail.com. Verzamelen op zaterdag 17 september 2022 om 10.15 uur bij Sportcentrum Uilenstede, Uilenstede 100. Simon Lutz: 'Het is niet alleen nuttig, het is ook gezellig. Als je komt, beloof ik je alvast een heel plezierige zaterdagochtend.'

Doe mee in uw buurt. De actie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur* en start op verschillende locaties in Amstelveen:

De Meent, Orion 3, Waardhuizen Middenhoven
Westend, Westwijkplein 3, Westwijk
De Bolder, Groenhof 140, Groenelaan
Buurtkamer, Lindenlaan 75, Keizer Karelpark
Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, Bankras Kostverloren
Patriaplein, Patrimonium
Nieuw Vredeveld, Rembrandtweg 428, Elsrijk
Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, Randwijck
Sportcentrum VU, Uilenstede 100, Uilenstede*
Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, Bovenkerk*
*De schoonmaakacties bij Uilenstede en het Noorddamcentrum starten om 10:30 en 14.00 uur. Doet u mee met een georganiseerde schoonmaakactie? Meld u dan aan via: duurzaamamstelveen@gmail.com.

World Cleanup Day is een jaarlijks wereldwijd sociaal actieprogramma ter bestrijding van het wereldwijde probleem van vast afval, waaronder het probleem van het mariene afval. Het wordt gecoördineerd door de wereldwijde organisatie Let's Do It! World, waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in Tallinn, Estland. De volgende World Cleanup Day is 17 september 2022.

World Cleanup Day omvat het opruimen van zwerfvuil en het in kaart brengen van afval in alle tijdzones. In bijna elk land worden milieuopruimacties gehouden, tot ze nabij de internationale datumgrens eindigen in Hawaï en Amerikaans Samoa.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.