Bijgewerkt: 15 juli 2024

GroenLinks-Amstelveen bijeenkomst in P60 met thema vrijheid en kunst

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
04-06-2018

Op donderdag 7 juni 2018 is de maandelijkse borrel van GroenLinks-Amstelveen in P60. Dit keer met als thema ‘vrijheid in de kunst’. Vorig weekend zou de omstreden death metal band Infernal War in P60 optreden. Na enige discussie op social media werd het optreden op het laatste moment gecancelled, omdat de band het nazisme propageert. Een andere metal band, Marduk, trad wel op als hoofdact, hoewel zij ook op zijn minst koketteren met het nazisme.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Martin Kortekaas fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


Uit de discussie op Twitter bleek nog weer eens dat er tal van vragen gesteld kunnen worden bij dit soort optredens. Is alles op een podium geoorloofd, is de vrijheid van de kunstenaar absoluut? Maar de noemer kunst of cultuur mag toch nooit excuus zijn voor het propageren van antisemitisme of rassenhaat? GroenLinks fractievoorzitter Martin Kortekaas: 'Het feit dat ik als ouwe knar de teksten van deze bands nog erger vindt dan de muziek, wil natuurlijk niet zeggen dat het dan verboden moet worden.'

Toen de ChristenUnie-Amstelveen vorig jaar het optreden van een ‘satansband’ op Kerstavond wilde verbieden, moesten veel mensen daar een beetje om lachen. Moet de gemeente of de politiek zich wel bemoeien met wat er op een podium vertoond wordt? Of moeten we het aan P60 overlaten, maar wat is dan het beleid van P60 bij het programmeren van omstreden bandjes? De vraag werd ook gesteld voor wie P60 eigenlijk dit soort optredens organiseert. Is er onder de Amstelveense jongeren zo’n grote metal scene? GroenLinks nodigt alle inwoners die hierover willen meepraten uit op de maandelijkse borrel van de partij. Aanstaande donderdag 7 juni 2018 is die borrel van 19.00 tot 21.00 uur in P60 Café.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.