Bijgewerkt: 29 september 2023

GroenLinks-Amstelveen Groen Lintje 2017

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
11-06-2017

De fractie van GroenLinks-Amstelveen roept Amstelveners op nominaties in te dienen voor een Groen Lintje. Het Groene Lintje is een jaarlijkse prijs die GroenLinks uitreikt aan personen, of instellingen die zich inzetten voor groene initiatieven in Amstelveen. Vanuit de genomineerden wordt een winnaar gekozen die het lintje eind juni uitgereikt krijgt. Het Groene Lintje is een jaarlijks terugkerende prijs voor mensen, of instellingen die zich inzetten op het gebied van groen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over natuur, duurzaamheid, landschap of dieren. De prijs werd vorig jaar uitgereikt aan de medewerkers Groen van de gemeente Amstelveen die het groen rondom het Openluchttheater Elsrijk verzorgden. Zodoende konden zij dit oude theater in ere herstellen. Andere winnaars van weleer zijn Stichting Beschermers Amstelland en de Bijenvereniging.

Ook dit jaar wil GroenLinks weer een lintje uitreiken. Burgerraadslid Joachim van der Steen : "Het is een prachtige manier om groene initiatieven van Amstelveners de aandacht te geven die zij verdienen. In Amstelveen zijn veel goede initiatieven op het gebied van groen en duurzaamheid. Maar waar de grote bedrijven en organisaties gemakkelijk hun groene en duurzame ontwikkelingen naar buiten communiceren, blijven de kleinere initiatieven vaak onderbelicht." Daarom de oproep aan iedereen: ken je iemand, of een organisatie die een Groen Lintje verdient? Laat het ons dan weten!

De nominaties kunnen gestuurd worden naar fractie@groenlinksamstelveen.nl . Daarbij graag vermelding van het wie, wat en waarom. De fractie kiest vervolgens wie de winnaar is en zal dan in de zomer het Groene Lintje uitreiken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.