Bijgewerkt: 25 september 2022

GroenLinks reaktie op Golfodrama vs gemeente

Nieuws -> Gemeente

Bron: GroenLinks Amstelveen
12-09-2006

GroenLinks Amstelveen is teleurgesteld in de reactie van het college over de twee burgerinitiatieven. Op minimale wijze worden de voorstellen aan de kant geschoven en Golfodrama met een kluitje in het riet gestuurd.  Ondanks dat het college 5 wethouders heeft om goed met burgers in contact te komen hebben ze dit hier helemaal nagelaten.  Zonder overleg en contact is het college tot haar standpunt gekomen. GroenLinks vindt dit zeer teleurstellend en onbegrijpelijk.

‘Deze burgerinitiatieven zijn zo’n belang signaal uit de Amstelveense samenleving. Het College ziet dit signaal klaarblijkelijk alleen als een bedreiging. En dus trekt ze zich terug en wil vervolgens alleen over haar standpunt praten. Geen dialoog, geen begrip voor het signaal. Buitengewoon teleurstellend en niet passend bij het karakter van het burgerinitiatief.’

GroenLinks is voor een samenhangende afweging van alle belangen in de Bovenkerkerpolder. Dit heeft zij ook uitgesproken in reactie op de Politieke Agenda van de collegepartijen. Het lijkt er nu weer op dat het college kiest voor maar 1 optie voor de Bovenkerkenpolder, namelijk een golfbaan. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om dit deel van de polder recreatief in te richten voor alle Amstelveners en niet voor een beperkte groep. GroenLinks is niet tegen een golfbaan maar heeft wel grote twijfels over deze lokatie.

In de commissievergadering Ruimte, Wonen en Natuur zal GroenLinks goed luisteren naar de initiatiefnemers en andere groeperingen die gaan inspreken.  Eerst alle realistische mogelijkheden op ’n rijtje voordat het oude en zeldzame landschap wordt opgeofferd voor een golfbaan. Een recreatie invulling voor álle Amstelveners moet mogelijk zijn.


Hans Koot Raadslid GroenLinks


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.