Bijgewerkt: 2 december 2021

Groen licht inrichting Amstelgroen

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen
21-09-2009

Gemeente en provincie hebben definitieve afspraken gemaakt over begrenzing en financiën van Amstelgroen, het recreatieve groen in de Noorder Legmeer- en Bovenkerkerpolder.

Bovenkerkerpolder  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Koeien in de Bovenkerkerpolder


Op basis van een eerder aan de commissie RWN gepresenteerd schetsontwerp richten betrokken partijen zich nu op inrichting van het gebied. In het schetsontwerp Amstelgroen is vooral sprake van natuur- en recreatiegebied. Ontsloten door wandel- en fietspaden bevat het gebied agrarische recreatie en waterpartijen.

Onderzoek naar de ontwikkeling van een recreatieplas (Polderbeach) in Amstelgroen wijst uit dat dit geen realistische optie is: om acceptabele zwemkwaliteit te garanderen is aanschaf noodzakelijk van een waterzuiveringsinstallatie van ruim 6 miljoen euro.

Op een nader te bepalen datum presenteren de Amstelgroen partners het schetsontwerp en is volop gelegenheid op de plannen te reageren. Deelnemende partners in Amstelgroen zijn provincie Noord-Holland, gemeenten Aalsmeer, Uithoorn (Thamerpolder), Amstelveen en het Hoogheemraadschap AGV.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS